Славија сања титулу

Дарко Пашагић
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА – Боксерски клуб Славија домаћин је финалног турнира плеј-офа Лиге Србије, а у редовима Бањалучана вјерују да могу доћи до дуго чекане титуле.

Једину у Првој савезној лиги Југославије Славија је освојила тачно прије пола вијека, 1974. године послије чувеног двомеча са Кабловима из Светозарева (још шест пута Бањалучани су били екипни прваци БиХ) и сматрају да је дошло вријеме да се поново попну на трон српског бокса.

На том путу им неће бити нимало лако, јер ће данас од 19,30 часова одржати полуфинални окршаји.

У њима ће се састати са Сомбором, док ће о другом финалисти одлучити двобој београдског Радничког и Новог Пазара.

Посебан куриозитет ове завршнице је да ће бити одржана на отвореном, тачније на бањалучком Тргу Крајине, на којем је 2012. године одржан 11. "Меморијал Радована Бисића".

У случају да дође до промјене врменеских прилика организатор је већ нашао алтернативу, а то је да се мечеви преселе у дворану "Центар".

Предсједник Боксерског савеза Србије и бивши члан Славије Ненад Боровчанин задовољан је што је Бањалукаа домаћин финала.

-Бањалука је увијек била град бокс, а Славија узданица. Драго ми је што је домаћин и не сумњам да ће финале бити сјајно организовано. Ово је још једна прилика да се докаже свесрпско јединство и ово ће бити идеална шанса да се избирљивој бањалучкој публици покажу тренутно најбољи боксери на овим просторима- рекао је Боровчанин.

Далибор Петковић, предсједник БК Славије истиче да су обављене све припреме.

-Уложили смо максимум напора да направимо прави спектакл. И да Трг Крајине буде у правокм боксерском руху. Надам се да ће послије 50 година титула опет доћи у Бањалуку. Захвални смо на подршци предсједнику Републике Српске Милораду Додику који је пристао да буде на челу Организационог одбора, те градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу као и Ненаду Боровчанину – поручио је Петковић.

Шеф стручног штаба Владан Кљајић се нада најбољем.

-Пред нама је финале у којем ће учћествовати четири најбоља клуба који су то показали у лиги. У сваком дуелу очекујем квалитетне мечеве и да одлучују нијансе. Ипак вјерујем да ћемо уз подршку публике коју позивам да дође и да навија за нас доћи до титуле. Сви боксери су спремни и максимално мотивисани – рекао је Кљајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана