Славија морални побједник лиге

Дарко Пашагић
Славија морални побједник лиге

БАЊАЛУКА - Крај септембра прошле године означио је повратак Славије на боксерску мапу, а након само девет мјесеци трофејни бањалучки клуб по многима је постао морални побједник Регионалне лиге иако је на крају такмичења заузео треће мјесто.

На завршном турниру овог такмичења, у којем је наступило 10 клубова, четири најбоља требало је да кроз плеј-оф одлуче ко ће постати шампион за сезону 2022/23. Послије лигашког дијела Нови Пазар, Сомбор, Славија и Лозница били су најуспјешнији и нашли су се на завршном турниру, гдје је по систему екипних мечева првог са четвртим и другог са трећим требало да одлуче ко ће у финале.

- На посљедњем колу лиге у Сомбору договорено је да се завршни турнир плеј-офа одржи у Новом Пазару, који је био најбољи у лигашком дијелу, мада је раније пропозицијама такмичења договорено да ниједан од четири учесника финалног турнира не може бити домаћин. Уз све то смо уложили приговор на термин, јер се он поклапао са Европским играма у Пољској, гдје су наступила наша три боксера: Лео Цвитановић, Ален Рахимић и Јурај Солдо. Међутим, ништа није вриједјело - нагласио је спортски директор Славије Игор Савичић.

У полуфиналу плеј-офа Славија је успјела да послије велике борбе савлада актуелног шампиона Србије Сомбор са 12:10 и пласира се у финале.

- Противнички боксери нису бирали начина да дођу до побједе у рингу, тако да су тројица наших такмичара: Никола Ивковић, Гашпер Подгоршек и Грегор Страшинић завршили мечеве са дубоким посјекотинама и са великим бројем шавова. Међутим, то им није ништа вриједјело и на крају смо успјели да побиједимо - рекао је Савичић те додао да је другог дана због удараца противника главом посјекотине зарадио и Нејц Печник.

У другом мечу Нови Пазар је декласирао Лозницу са 20:2 и очекивало се велико финале између домаћина и Бањалучана.

- Међутим, два сата послије завршетка другог полуфиналног окршаја плеј-офа дошло је до мијењања пропозиција такмичења. Умјесто екипног финала одлучено је да се бодују појединачни мечеви као у лигашком дијелу и да другог дана на ринг само могу боксери који су остварили појединачне побједе у полуфиналу. Већ тада је било јасно да не можемо до титуле и на крају смо са бодом заостатка за Сомбором заузели треће мјесто. И то је велики успјех када се зна у каквим условима смо почели сезону, али остаје жал што смо на неспортски начин заустављени да се можда домогнемо и титуле. Овако ће остати заувијек апсурдан податак да смо се пласирали у финале плеј-офа и на крају били трећи, али и даље сматрам да смо морални побједник Регионалне лиге - рекао је директор Славије Далибор Петковић.

Он је захвалио свима који су помогли ове сезоне Боксерски клуб Славија, а највише Кабинету предсједника Републике Српске Милорада Додика и Кабинету градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића.

- Ови резултати, који су, мора се признати, били изнад очекивања дају нам за право да у наредну годину уђемо још јачи. Већ смо добили позив за наступ у Балканској лиги у којој би учествовало 10 клубова и у којој би се одржавали екипни мечеви. Највјероватније да ћемо прихватити позив, јер желимо да Славију вратимо на прави пут - додао је Петковић.

Пауза

Пред боксерима Славије сада је љетна пауза послије напорне сезоне.

- Искористићемо то вријеме за реконструкцију инфраструктуре, омасовљење омладинске школе, санацију сале. Желимо да клуб ојачамо на свим пољима и да у наредну сезону уђемо још јачи - нагласио је директор Славије Далибор Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана