Славија хит региона

 Душан Репија
Славија хит региона

БАЊАЛУКА - Иако су учешће у Регионалној боксерској лиги потврдили само десетак дана пред почетак такмичења, Боксерски клуб Славија најпријатније је изненађење, јер послије шест кола заузима треће мјесто с више него реалним шансама за пласман у плеј-оф.

У врло кратком периоду један од највећих спортских брендова града на Врбасу вратио се на велику сцену, а колико је то добар потез говоре и аплаузи публике за боксере Славије у Никшићу, Лозници, Новом Пазару... Да је племенита вјештина срце и душа града могло се видјети и на првом турниру Регионалне лиге који је одржан почетком октобра. Дворана у Кампсу била је пуна, Бањалучани су се зажељели доброг бокса, а мала група организатора даноноћно радила како би оправдала повјерење руководства лиге да нова сезона крене баш из града боксерских великана.

- Клуб су посљедњих година, а нарочито мјесеци, пратили велики проблеми, али смо захваљујући подршци предсједника Боксерског савеза Србије Ненада Боровчанина одлучили да покренемо ствари с мртве тачке и баш као прави боксери прихватимо изазов иако нисмо били потпуно фит. Екипу смо формирали у ходу, а срећа је што и даље сви у бившој Југославији знају и поштују дрес Славије. У та два дана виђен је прави спектакл који су уживо преносили Арена фајт и РТРС. Ствари још нису онакве какве желимо да буду, све гурамо на мишиће, ентузијазам, трошећи властити новац, али вјерујем да ће се све посложити. Бокс и Бањалука су једно, тако да немамо луксуз да се зауставимо већ да гурамо напријед и савладавамо препреку за препреком - рекао је представник Славије у Регионалној лиги Далибор Петковић.

Ношени хуком с трибина домаћи су у два бањалучка кола скупили највише бодова и засјели на прво мјесто. Послије три турнира заузимају треће, а на преостала два требало би да овјере останак међу четири екипе што гарантује наступ на великом финалу.

- Поносан сам што имамо наше момке који су у минулом периоду практично били препуштени сами себи, али су наставили да раде и напредују. Довели смо адекватна појачања, па су наше боје у досадашњем дијелу лиге бранили Петар Средојевић, Рајко Томовић, Ален Рахимић, Лука Вељовић, Никола Ивковић, Милош Гајић, Бојан Зечевић, Гал Шепић, Вук Мичић, Лео Цвитановић, Давид Ружевић, Стефан Чајић и Милош Велетић. Момци су фантастични, озбиљно раде, напредују и што је можда најважније осјећају величину грба који носе. Ушли смо као аутсајдери, али смо показали зубе и квалитет. Све то нам даје елан да послије базичних зимских припрема дочекамо други дио сезоне још спремнији и да уђемо у плеј-оф - рекао је тренер Славије, Владан Кљајић. 

Послије дуго времена Славија је имала представнике и на чувеној “Златној рукавици”, а сребро око врата из Новог Пазара донијели су Цвитановић и Велетић. Посебне похвале добио је Цвитановић који је у финалу пружио сјајан отпор руском асу Владимиру Мирончикову, актуелном прваку Медитерана и бронзаном с посљедњег Свјетског првенства.

- Утисци из регионалног такмичења и “Златне рукавице” су феноменални. Посебно сам ипак одушевљен првим догађајем у Бањалуци јер се видјело колико бокс значи публици. Захваљујући Далибору Петковићу и Игору Савичићу све је било на највишем могућем нивоу. Они су ту за нас у пола дана у пола ноћи, тако да се одлука да наступам за Славију показала одличном. Част ми је што браним боје клуба који су прославили Маријан Бенеш, Радован Бисић, Анте Јосиповић који дође на тренинг и удијели нам савјете. Захвалан сам и тренеру Влади Раилићу који ме је одлично спремио за Нови Пазар... Надам се да ће енергију коју имају ови људи неко препознати и да ће Славија у организационом смислу бити на много вишем нивоу јер је то и данас култни клуб широм Југославије и једна од првих асоцијација када се помене Бањалука - рекао је Цвитановић.

Главни координатор турнира у Бањалуци Игор Савичић захвалио је свим организацијама и појединцима, људима добре воље који су помогли да реализација буде на највишем нивоу, те изразио наду да ће Славија наставити овим путем.

Почасни предсједник клуба Драган Батар нагласио је битност сарадње с Боксерским савезом Србије, те дао пуну подршку људима који су на својим плећима изнијели досадашњи дио сезоне.

Финансије

Ситуација у клубу и даље није сређена како би то требало да буде, па је због блокаде рачуна постојала реална опасност да Славија не учествује на посљедњем турниру у Лозници и тако све добро урађено до сада оде низбрдо.

- Као дијете клуба нисам могао то да дозволим те сам властитим средствима покрио трошкове учешћа. Поред свих тешкоћа имамо велике планове, исправну визију и велику жељу да наставимо - нагласио је Далибор Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана