Слабашни Партизан поражен у Валенсији

ГС
Слабашни Партизан поражен у Валенсији

Кошаркаши Партизана претрпили су пораз у 20. колу Евролиге у гостима од Валенсије 89:81

Партизан се са још једног гостовања из Шпаније враћа погнуте главе. Пропустио је и још једну шансу да дође до побједе у земљи европског шампиона у Евролиги, пошто је претходно поражен у Виторији, Барселони и Мадриду. 

Тако да и даље последња побједа у Шпанији остаје она у Билбаоу у сезони 2017/18. у Еврокупу, а у Евролиги у Малаги против Уникахе у сезони 2009/10. Оно што додатно компликује Партизану ситуацију у борби за топ 8 је чињеница да сада против Валенсије у међусобном сусрету има 0-2.

Почео је добро Партизан, посебно Кевин Пантер. Прво је погодио тројку уз додатно слободно бацање за 6:2, а онда још једну тројку за 11:9. И тада је Партизан стао. Валенсија почиње да игра у серијама.

Прво је направила серију 6-2 за вођство, а онда је финиширала прву четвртину серијом 11-0 за 27:18. И као да је тиме одређен ток утакмице. Валенсија је умјешно одржавала двоцифрену предност. А и када би Партизан смањио, Шпанци би узвраћали неком серијом, коју би или иницирали тројкама, или поенима сјајног Дубљевића.

Дјеловало је на почетку другог полувремена да Партизана може да се врати. Посебно када је преко Дантеа Егзума успео да се примакне на само три поена заостатка – 58:55. 

Али Валенсија је поново одговорила серијом, овог пута 7-0 и отишла на +10.

Мада, Валенсија није блистала. Чак ни у четвртој четвртини није дјеловало да Партизан не може да се врати. Посебно када је направио серију 5-0 и дошао на -9 (72:63). 

Партизан је имао и лопту, али је Матијас Лесор направио фаул у нападу, који му је био пети и завршио је утакмицу. Борио се од тада Партизан, чак је и наставио ову серију до 9-0 72:67. Али је Валенсија тројком Веба отишла на +8.

Још једном Партизан се примакао на -3. Кевин Пантер је тројком пет минута прије краја примакао црно-бијеле на 75:72. Али онда је Валенсија постигла у два заредом напада 2+1 и отишла два минута пре краја на 83:76 и тада преломила меч.

Код побједника Дубљевић је био најистакнутији са 20 поена уз шест скокова, док је Веб забележио 17. На другој страни ањефикаснији је био Егзум са 22, док је Пантер меч завршио са 14 поена.

У наредном колу Партизан 27. јануара гостује у вечитом дербију Црвеној звезди, док Валенсија дан раније гостује Алби преноси Спорт Клуб.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана