Скијаши Јамајке, Индије и Саудијске Арабије у Колашину лажирали резултате за олимпијску визу

Срна
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА- Црна Гора је данас у епицентру спортског скандала, јер су три скијаша из Јамајке, Индије и Саудијске Арабије осумњичени да су у Колашину лажирали резултате за олимпијску визу, што је одјекнуло попут бомбе у спортским круговима.

Скијаши Бенџамин Александер из Јамајке, Индијац Ариф Кан и такмичар из Саудијске Арабије Фајук Абди осумњичени су да су у Колашину лажирали резултате како би испунили олимпијску норму за учешће у Пекингу.

Утицајни свјетски медији писали су да су се на Бјеласици одржавале скијашке трке на којима су лажирани резултати како би се поједини такмичари лакше пласирали на Зимске олимпијске игре у Пекингу које су у току.

Италијанска "Ла Република" писала је да је током такмичења која су се одржавала у Дубаију, Црној Гори и Лихтенштајну било корупције, па чак и пријетњи смрћу.

Међународна скијашка федерација /ФИС/ је најавила да ће у наредном периоду спровести истрагу поводом овог случаја.

Бенџамин Александер је иначе ди-џеј из Лондона са пасошем Јамајке и на трци у велеслалому у Пекингу је заузео посљедње мјесто са заостатком у односу на побједника од чак минут и девет секунди.

Са разлогом се онда поставља питање како је он у Колашину уопште могао да испуни норму за наступ на Зимским олимпијским играма, преносе црногорски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана