Сјајна имена у Београду; Ђоковић предводи тениску елиту

ГС
Foto: Tanjug

Новак Ђоковић предводиће тениску елиту на Србија опену који се од 18. до 24. априла игра у Београду на теренима на Дорћолу.

Као што се и очекивало Новак ће послије Монте Карла играти и у Београду, а сазнали смо и имена неколико тенисера који ће се такође такмичити у Србији.

Доминик Тим који није играо од прошле године због операције и повреде поново ће бити у Београду. Он је био учесник Адрија тура на љето 2020, а сада се враћа у Србију. Аустријанац је тренутно 50. на свијету, муку мучи са повредом, али сви се надају да ће бити спреман да заигра пред београдском публиком.

У Србију стиже и миљеник наших навијача – Гаел Монфис који је у понедјељак вече у Индијан Велсу побиједио првог рекета свијета Данила Медведева са 4:6, 6:3, 6:1 и тако “помогао” Ђоковићу да се врати на чело АТП листе. Монфис је 28. рекет планете и одлично игра у овој сезони. Освојио је први турнир у сезони у Аустралији, а потом играо и четвртфинале гренд слема у Мелбурну. Познат по веома атрактивној игри, не сумњамо да ће мамити аплаузе навијача на Дорћолу због потеза на шљаци.

Карен Хачанов, 26. на свијету, стиже у Београд! Освајач четири АТП титуле и бивши осми рекет свијета, покушаће да подигне пехар на Дорћолу.

Кристијан Гарин (Чиле), 25. на АТП листи, као и сви јужноамериканци, специјалиста за шљаку, покушаће да у Београду стигне до титуле. До сада је у каријери освојио пет АТП титула.

Поред побројаних, на Србија опену учествоваће и сви најбољи српски тенисери, па ће април са правом бити мјесец тениса у Београду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана