Сјајан наступ боксера на Појединачном првенству Србије: Обилић најуспјешнији!

Дарко Драгичевић
Foto: Г.С.

ЗВОРНИК - Боксерски клуб Обилић ТРБ био је најуспјешнија екипа на Појединачном првенству Србије.

У конкуренцији 57 клубова зворнички клуб је заузео прво мјесто и понио титулу најуспјешнијег клуба државног првенства. Такмичари Обилића су освојили осам медаља, од тога пет  златних и три сребра.

Златним медаљама су се на Појединачном првенству Србије окитили: Срђан Томић (86 кг, омладинац), Сара Ћирковић (54 кг, сениорка), Анђела Бранковић (57 кг, сениорка), Наталија Шадрина (60 кг, сениорка) и Анастасија Бошковић (70 кг, омладинка). 

Такмичари овог клуба су освојили и три сребра, а то су: Анастасија Лукајић (70 кг, сениорка), Никола Ђукановић (80 кг, омладинац, БК БЛ 22), Андрија Трнинић (+92 кг, омладинац).

Сјајна Сара Ћирковић освојила је пехар за најбољу сениорку на првенству, док је Наталија Шадрина проглашена за најбољу такмичарку. Анастасији Лукајић из БК Обилић ТРБ и Милени Матовић из БК Железник припали су пехари за најборбенији женски пар. 

Обилић је ове сезоне бриљирао гдје год се појавио, тако да је тренер Мирко Ждрало и те како задовољан.

- Изузетно сам поносан на овај резултат и у години у којој су такмичари нашег клуба освојили три сениорске европске медаље, једну омладинску европску медаљу, једну јуниорску европску медаљу, двије представнице нашег клуба учествовале су на Олимпијским играма, долази и овај за мене лично велики резултат као потврда нашег посвећеног и преданог рада.  Година још није готова, испред нас су омладинско првенство свијета као и Европско првенство У-22. На оба такмичења имаћемо представнике нашег клуба у склопу репрезентације Србије и као и увијек даћемо све од себе да освојимо још великих медаља и крунишемо ову историјску годину - истакао је Ждрало.

Сјајан рад је још једном награђен и нема сумње да ће и у будућности такмичари овог клуба наставити са жетвом медаља.

Честитке такмичарима

Предсједник  Боксерског савеза  Републике Српске Зоран Рашљић такође је био задовољан наступом свих такмичара.

- Желим да упутим искрене честитке нашим такмичарима на освојеним медаљама и пехарима као и да упутим ријечи захвалности предсједнику БС Србије господину Ненаду Боровчанину на изузетној подршци Боксерском савезу Републике Српске и нашим такмичарима - истакао је Рашљић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана