Сјајан меч Борца и Слоге, Бањалучани у Добој носе гол залихе

Душан Репија
Foto: Велибор Трипић

Рукометаши Борца савладали су Слогу са 27:26 у првом мечу четвртфинала Купа БиХ, а одлука о путнику на завршни турнир пашће послије реванша који је заказан за идућу сриједу у Осјечанима.

Необичну утамицу са векликим осцилацијама одиграли су дугогодишњи ривали, а на крају су исходом сигурно срећнији гости. 

Иако су екипе у различитом расположењу дочекале овај меч, још једном се показалао да у оваквим дербијима малу улогу играју квалитет и форма. 

Исход углавном зависи од расположења и мотивације у том тренутку, а синоћ је све то било на страни Добојлија. Да је било другачије, према свему виђеном ове сезоне, "црвено-плави" би уписали доста убједљивију побједу, а овако ће морати добро да се помуче како би оправдали улогу фаворита у овом двомечу. 

Рукометаши Слоге одлично су ушли у меч и водили током свих 30 минута првог дијела. У неколико наврата имали су по четри гола предности, али су се домаћи у финишу тргли и успјели да смање на 12:13. 

Сјајно су отворили други дио и у 43. минуту стигли до пет голова предности. 

Чинило се да ће она само расти, јер се разбранио млади Берин Бркић, а лопта у нападу Борца кренула доста брже. Међутим Добојлије су смогли снаге и успјели да се врате. 

Мало по мало момци Дејана Василића топили су предност и у 53. минуту стигли до изједначења, а потом и водили све до истека 58. минута. Борац је головима Александра Милићевића и Луке Перића преокренуо, изједначио је Немања Пештић, а минималан тријумф домаћим донио Марко Лукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана