Сјајан џудо камп у Источном Сарајеву: Мајдов и великани уче најмлађе

Г.С.
Сјајан џудо камп у Источном Сарајеву: Мајдов и великани уче најмлађе

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - У Источном Новом Сарајеву биће отворен други џудо камп свјетског шампиона Немање Мајдова са више од 700 џудиста из 20 земаља који ће имати прилику да уче од најбољих у овом спорту.

Организатор Немања Мајдов истакао је да је ово веома битан пројекат те навео да су ове године на џудо кампу великани овог спорта из Јапана Наохиса Такато, а из Азербејџана Рустам Орујов и да ће дјеца имати прилику да уче од узора.

- Ту су и наше домаће звијезде. Ово је јединствена прилика да дјеца уче од најбољих. За дјецу до 15 година из Републике Српске учешће је бесплатно, а то је обезбиједио предсједник Републике Српске Милорад Додик - истакао је Мајдов.
Он је захвалио за подршку градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу и начелнику општине Источно Ново Сарајево Јовану Катићу, као и спонзорима.
- Ово је битан пројекат, да окупимо спортске звијезде и учеснике из великог броја земаља. Битно је да то постане традиција, мислим да ћемо оправдати очекивања, даћемо максимум и надамо се најбољем - додао је Мајдов те напоменуо да ће се радити у четири групе, подијељено по годинама учесника, а у групи ће бити око 150 полазника.

- То смо промијенили у односу на прошлу годину, јер је тешко радити у великој групи. Нама је циљ да дјеци посветимо сву могућу пажњу, да то буде квалитетно - навео је Мајдов.

Промотор и шампион Орујов је изразио задовољство што је у Источном Сарајеву.

- Желим да захвалим Немањи што ме је позвао. Ово је сјајна ствар за џудо и његов развој. Такато и ја ћемо учити дјецу нашим специјалкама - рекао је Орујов.

Такато је рекао да не учествује на семинарима и академијама, али да овај позив није могао да одбије.

- Велика ми је част бити дио овог догађаја. Надам се да ћу успјети пренијети макар дио јапанског џуда. Моја највећа жеља је да се забавимо овдје сви и да лијепо проведемо вријеме - рекао је Такато.

Званично отварање кампа је данас у 10.30 часова у спортској дворани “Србија” у Источном Новом Сарајеву.

Ћосић: Поносни смо

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић истакао је да је град био поносан на Немању Мајдова и прије него што је постао свјетски шампион.
- Поносни смо што имамо свјетског шампиона и што покушава да окупи што већи број младих који би требало да крену његовим стопама. Немања је амбасадор Источног Сарајева. Имамо прилику да угостимо 700 џудиста из 20 земаља и то је промоција не само џуда него града и цијеле Републике Српске - истакао је Ћосић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана