Шири се империја власника Ситија: Шејк Мансур купио 11. клуб, пети у Европи

ГС
Foto: Агенције

Власници Манчестер Ситyја договорили су куповину 11. клуба, а у питању је популарни холандски тим НАЦ Бреда који се такмичи у другом рангу тамошњег фудбала.

НАЦ Бреда познати је холандски клуб који је настао прије 110 година и континуирано је био члан елитног ранга. Чак има и титулу првака Холандије коју је освојио 1921. године, док је 1973. године освојио Куп Холандије.

Сада ће им врата нових успјеха бити широм отворена пошто власници клуба постају богати Арапи на челу са шејком Мансуром који међу својим "играчкама" има и Манчестер Сити.

City Football Group званично је договорио куповину клуба од претходних власника, потврђено је из НАЦ Бреде.

"Дионичарима смо представили резултате наше истраге о Карелу Вролијку, грађевинском извођачу који је желио уложити у клуб. На темељу тога одлучили су продати своје дионице City Football Group. Свим осталим странама, које су се јавиле за куповину клуба, захвалили смо се на уложеном труду", саопшено је из НАЦ Бреде.

City Football Group је ове седмице постигао нужне договоре с Надзорним одбором НАЦ Бреде, Фондацијом НОАД, Фудбалким савезом Холандије и локалним властима у Бреди, преноси Кликс.

Тако је шејк Мансур и City Football Group стигао на чело 11. клуба широм свијета, а петог у Европи. Уз Манчестер Сити и Бреду, ту су у Европи још Troyes (Француска), Girona (Шпанија) и Lommel (Белгија). Империја широм свијета богатија је још за Atletico Torqye (Уругвај), New York City (САД), Melbourne (Аустралија), Mumbai City (Индија), Suchuan (Кина) и Yokohama F-Marinos (Јапан).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана