Синиша Џакула прозвао одбојкашице Бањалука волеја: Треба нам олимпијски циклус за резултат

Дејан Кондић
Синиша Џакула прозвао одбојкашице Бањалука волеја: Треба нам олимпијски циклус за резултат

БАЊАЛУКА - Одбојкашице Бањалука волеја почеле су са радом. Прозивку подмлађене екипе тима из града на Врбасу извршио је нови-стари тренер Синиша Џакула.

Искусном стратегу на првом окупљању јавило се 18 дјевојака, од којих су Ана Каталина и Ана Старчевић засад једине новајлије. Клуб су напустиле Соња Удовчић, Марија Гамбирожа, Сања Војновић, Соња Вујнић, Бранка Жилић, Јелена Шакотић и Анастасија Кудрјаршова. Екипа је подмлађена и без икаквог императива улази у предстојећу сезону.

- Наредне три седмице одрадићемо базичне припреме. Веома нам је то битно, јер смо имали и доста повреда. Сад то покушавамо ријешити. Ана Каталина била је у јуниорској репрезентацији и такође се вратила повријеђена. Што се контролних мечева тиче, тек од септембра планирамо их играти. Неких посебних амбиција у предстојећој сезони немамо. Склапамо једну младу екипу, буквално све старије играчице су отишле - рекао је Џакула.

У клубу сматрају да премијерлигашки статус неће доћи у питање, а имају дугорочне планове.

- Један олимпијски циклус планирамо да потрошимо на стварање моћне екипе и то је приоритет свих приоритета. Ове сезоне држаћемо се средине табеле, мислим да је то оптимално за овај тим. Морамо се баш добро припремити, али и појачати још неком дјевојком. Чекамо једног примача сервиса и ако доведемо ту играчицу, биће топ. Мирније ћемо ући у сезону. Сад смо сви нервозни јер знамо да нам на одређеним позицијама фале искусни играчи. Ево, имамо два млада, неискусна дизача и то морамо рјешавати - истакао је је Џакула.

Провјерени стручњак је у првом (једногодишњем) мандату у БЛ волеју прије шест година желио да направи школу одбојке у клубу.

- Циљ је и тада био да имамо сопствени кадар, а не да доводимо “гро” играчица са стране. Надам се да ћемо овај пут успјети у тој намјери - закључио је Џакула.

Опачић: Вјерујем у екипу

Прозивци је присуствовао и директор клуба Војислав Опачић. Искусни оперативац вјерује у ову младу екипу.

- Желим им прво пуно здравља, да их коначно мимоиђу повреде. Вјерујем у њих и сматрам да ће Синиша уз једне добре припреме направити складну и добру екипу. Ми из управе радимо и даље на појачањима и мислим да ћемо у наредних пар дана већ имати неко ново - рекао је Опачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана