Сезона за боксере Славије почиње 16. фебруара: Раднички на премијери

Дарко Пашагић
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА – Нова сезона за један од најтрофејнијих бањалучких спортских клубова, Боксерски клуб Славију почеће 16. фебруара када ће у трећем колу Лиге Србије у дворани „Обилићево“ од 19 часова угостити београдски Раднички.

Бањалучани су у прва два кола остварили половичан успјех. Прво су поражени у Сомбору, а онда су истог ривала, који је актуелни шампион Србије савладали на домаћем рингу.

- Београдски клуб је најтрофејнији на простору бивше Југославије и сигурно је да ће меч против њих бити прави спектакл, који ће љубитељи „племените вјештине“ моћи бесплатно да гледају у дворани „Обилићево“ - рекао је предсједник Славије Далибор Петковић.

Он је истакао да су некада мечеви ова два клуба изазивали велику пажњу и били међу најзанимљивијима у тадашњој Првој лиги Југославије.

- Бокс се на велика врата вратио у Србији и надам се да ће тамо бити и код нас. Зато вјерујем да ће овај деул бити догађај за памћење, који ће љубитељи бокса дуго препричавати – додао је Петковић.

Директор бањалучког клуба Игор Савичић говорио је о амбицијама Славије у овој сезони.

- Прошле године смо заузели треће мјесто у регионалној лиги, сада желимо да направимо искорак у Лиги Србије. Екипа је остала на окупу, јача је за годину дана искуства и очекујем да сву своју снагу демонстрирамо управо у дуелу са Београђанима, који у својим редовима има сјајне појединце. Све у свему меч у „Обилићеву“ биће истински празник бокса – нагласио је Савичић.

Крај меча између Славије и Радничког неће бити и крај боксерске вечери у Бањалуци.

- Послије окршаја два клуба, негдје од 21 час планирано је да се одрже два професионална двобоја. У главној борби вечери непоражени српски ас Вељко Ражнатовић састаће се са Пољаком Пјотром Будзисзевским и предвиђено једа овај деул траје осам рунди. Прије тога ће на ринг најбољи српски супертешкаш Владан Бабић, који ће боксовати меч у четири рунде, а име његовог противника биће познато за неколико дана – истакао је члан Управног одбора Славије и промотор ове двије професионалне борбе Синиша Видовић.

Сала у новом руху

Сала Боксерског клуба Славија код бањалучке Гимназије однедавно је у новом руху и блиста пуним сјајем.

- Када смо прије двије године дошли у клуб затекли смо катастрофално стање. Од неусловне сале у којој је кров прокишњавао и није било ни топле воде, до чињенице да је тренирало само неколико дјечака. Засукали смо рукаве и уз помоћ градских и републичких институција смо успјели да објекат реновирамо у потпуно новом руху. Сада имамо више од 50 полазника, у сали се одржавају и рекреацијски, као и тренинзи првог тима. Поносни смо на до сада урађено, али нећемо на овом стати – нагласио је директор Славије Игор Савичић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана