Шести Меморијал "Синиша Пеулић" окупио око 700 малишана

Срна
Шести Меморијал "Синиша Пеулић" окупио око 700 малишана

ПРЊАВОР - Међународни омладински турнир "Синиша Пеулић" окупио је данас у Прњавору око 700 малишана из Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/.

Турнир, у организацији Фудбалског клуба /ФК/ "Љубић", одржава се у знак сјећања на некадашњег играча, једног од најталентованијих фудбалера Клуба из Прњавора, борца Војске Републике Српске, који је живот изгубио 1995. године.

Координатор омладинских селекција ФК "Љубић" Прњавор Горан Декет изјавио је Срни да је Прњавор данас угостио 54 екипе, а наступили су дјечаци узраста од 8 до 11 година.

"Турнир је био веома квалитетан, имали смо у гостима екипе из бањалучког жБорцаж, жСпартакаж и других реномираних клубова који се озбиљно баве стварањем дјечијих фудбалских талената", рекао је Декет.

Бориславко Пеулић, Синишин отац, захвалио је свима који су допринијели постојању турнира као сјећања на Синишина људска и фудбалска достигнућа.

Пеулић је истакао да је велики број дјеце и клубова који су данас дошли у Прњавор гарант да ће турнир још дуго постојати.

Турнир је својим доласком, осим великог броја грађана који су са трибина стадиона "Синиша Пеулић" пратили утакмице, подржао и градоначелник Прњавора Дарко Томаш, који је истакао да Градска управа подржава све добре идеје, па тако и ову проистеклу из ФК "Љубић".

"Жеља нам је да турнир добије на популарности, а како промовише фудбал, младост и наш град - увијек ће имати пуну подршку локалне власти", изјавио је Томаш Срни.

Синиша Пеулић, по којем назив носи и стадион ФК "Љубић", осим у Клубу из Прњавора играо је и у приједорском "Рудару", бањалучком "Борцу" и екипи "Хајдука" из Куле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана