Шести меморијал "Лимун Папић": Дебитант Партизан први фаворит

Дејан Кондић
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА – Град на Врбасу предстојећег викенда биће у знаку одбојке. Одобојкашки клуб Борац домаћин шестог међународног меморијалног турнира „Лимун Папић“ посвећеног доајену нашег спортског новинарства и оснивачу „црвено-плавих“.

Можда и најјаче издање овог респектабилног турнира поред домаћина Борца, те браниоца трофеја, екипе Какањ 78, увеличаће освајач трофеја из 2021. године – суботички Спартак и дебитант на турниру, београдски Партизан, који је и први фаворит за пехар. Четири меча на програму су у суботу и два у недјељу, а играће се у дворани „Борик“. 

- Као и раније, свако игра са сваким, играју се три сета и, ко буде имао најбољи учинак, биће побједник. Одличне су екипе и надам се да ће навијачи доћи у што већем броју. Ово је добра провјера за нашу екипу - рекао је први човјек Борца Александар Дакић.

Тренер Бањалучана Мишо Марјановић радује се дуелима против реномираних противника. 

- По мени - никад јачи турнир. Екипе које нам долазе су озбиљне, улажу велика средства, имају добар играчки кадар. Ми смо ту као мали аутсајдери, али другу годину успјели смо да задржимо младе играче. Један играч нас је напустио, довели смо два, који и даље рјешавају папирологију али ће учествовати на овом турниру. Надам се да ћемо ријешити њихову регистрацију па да их имамо за Премијер лигу БиХ. Турнир ћемо покушати да искористимо на најбољи начин како бисмо се уиграли. Биће добра одбојка и надам се да ће публика имати шта да види – истакао је Марјановић.

Млади играч „црвено-плавих“ Влатко Чанчар, истакао је да је екипа спремна те додао да су његови саиграчи и он добро радили током припремног периода.

- Очекујем да на турниру покажемо максимум. Мислим да је ипак главни циљ уигравање екипе за предстојећу сезону. Наравно, ту је и дружење и упознавање са осталим играчима. Атмосфера у екипи је изванредна. Желио бих да похвалим тренера јер радимо два пута дневно, ту је и теретана, трудимо се и надам се да ћемо то показати на терену – нагласио је Чанчар.

РАСПОРЕД МЕЧЕВА

Субота:

Какањ 78 – Борац (13) 
Партизан – Спартак (15)
Спартак – Какањ 78 (17)
Борац – Партизан (19)

Недјеља:

Партизан – Какањ 78 (11)
Борац – Спартак (13)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана