Серхио Агуеро званично завршио каријеру

Танјуг
Foto: Tanjug/AP

БАРСЕЛОНА- Аргентински фудбалер Серхио Агуеро и званично је завршио каријеру због здравствених проблема у 34. години.

Као што је и најављено, Агуеро је ову вијест објавио на конференцији за медије у Барселони, која му је била посљедњи клуб у каријери.

У дресу каталонског клуба играо је само 150 минута, а у мечу против Алавеса замијењен је крајем првог полувремена због болова у грудима. Прегледима је утврђено да има срчане проблеме и лекари су му савјетовали да заврши каријеру.

Он је каријеру почео у Индепендијентеу, одакле је 2006. године прешао у Атлетико Мадрид. У главном граду Шпаније провео је пет сезона, а 2011. године обукао је дрес Манчестер Ситија, за који је играо пуну деценију.

Већ у првој сезони поготком у финишу утакмице против Квинс Парк Ренџерса донио је прву титулу Ситију послије пуне 44 године, а укупно је у дресу "Грађана" пет пута био најбољи у Премијер лиги, једном у ФА купу, а играо је и у финалу Лиге шампиона.

На 390 утакмица постигао је 260 погодака и најбољи је стријелац у историји клуба.

Агуеро је оставио дубок траг и у репрезентацији Аргентине. Освојио је олимпијско злато 2008. године у Пекингу, Куп Америке 2021, а играо је и у финалу Мундијала у Бразилу 2014. године. За национални тим одиграо је 101 утакмицу, уз 41 постигнут гол.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана