Серена Вилијамс: Уживам да играм тенис

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

Америчка тенисерка Серена Вилијамс изјавила је да ужива на терену и додала да ће покушати да настави да побеђује на Ју Ес Опену, преносе данас амерички медији.

Серена се ноћас пласирала у треће коло Ју Ес Опена, пошто је побиједила другу играчицу свијета, Естонку Анет Контавејт 7:6, 2:6, 6:2. Вилијамс, која је најавила да ће Отворено првенство САД бити њен посљедњи турнир у каријери, побиједила је послије скоро два и по сата игре. Она је тренутно 605. тенисерка на WТА листи.

"Такмичарски сам веома настројена, а на све што сада урадим гледам као бонус. Немам шта да доказујем и апсолутно немам шта да изгубим. Искрено, нисам могла овако да играм од 1998. године. Буквално сам имала велику црвену мету на леђима од 1999. године (прва титула на УС Опену). Уживам у томе да само изађем на терен и дуго је прошло откад сам могла тако", рекла је послије меча Серена Вилијамс.

Она ће у наредном колу играти против Ајле Томљановић из Аустралије.

"Чудна је то комбинација - уживам у томе, али истовремено желим да останем усредсресјена. Та мета је била ту на мојим леђима од 1999. Рано сам освојила први Грен слем, али овде је другачије - осјећам се као да сам већ побиједила, фигуративно и ментално. Рекла сам себи да играм, да будем Серена, и успјела сам", изјавила је Серена Вилијамс.

Контавејт је у сузама напустила конференцију за медије.

"Очекивала сам бучну атмосферу, пошто сам гледала њен претходни меч. Када си на терену, јесте тешко, иако сам знала да ће тако бити. Није да су навијали против мене, само су очајнички жељели да Серена побиједи. Не схватам то као лични напад, Серена то заслужује", рекла је Контавејт.

Серена Вилијамс је у каријери освојила 23 Грен слем титула у појединачној конкуренцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана