Серена Вилијамс игра на Вимблдону?

Танјуг
Foto: Агенције

ЛОНДОН- Америчка тенисерка Серена Вилијамс најавила је данас да би могла да игра на трећем гренд слем турниру сезоне Вимблдону, преноси Би-Би-Си.

Серена Вилијамс, која је у каријери освојила 23 гренд слем титуле, није играла годину дана пошто је 2021. морала да преда меч првог кола Вимблдона због повреде ноге. Она се тренутно налази на 1.208. мјесту WТА листе.

Вилијамсова је на друштвеним мрежама објавила фотографију бијелих патика на трави, уз ознаке Вимблдона и поруку: "СW и СW19. То је састанак. 2022, видимо се тамо".

Вимблдон ће бити одржан од 27. јуна до 10. јула. Легендарна америчка тенисерка је у објави означила и WТА турнир у Истборну, који почиње недјељу дана прије Вимблдона.

Серена Вилијамс (40) је у каријери освојила 73 титуле. Она је освојила седам трофеја на Вимблдону, а посљедњи 2016. године.

Британски медији истичу да би америчка тенисерка могла да учествује на трећем гренд слем турниру сезоне захваљујући заштићеном ренкингу за играче који су били дуже ван терена због повреде. Међутим, Вилијамсова није поднијела овај захтјев, па ће јој за учешће на Вимблдону бити потребна специјална позивница организатора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана