Селектор рукометаша БиХ Ивица Обрван озбиљно рачуна на Александра Милојевића: Радим поштено па докле догурам

Душан Репија
Селектор рукометаша БиХ Ивица Обрван озбиљно рачуна на Александра Милојевића: Радим поштено па докле догурам

ТРЕБИЊЕ - Иза десног бека Леотара Александра Милојевића је сјајна полусезона коју је крунисао позивом у репрезентацију БиХ, а да селектор Ивица Обрван озбиљно рачуна на њега свједочи позив и на друго окупљање репрезентације у склопу припрема за Европско првенство.

Рукометаши БиХ јуче су завршили први од три дијела припрема, а име момка из Требиња нашло се на списку хрватског стручњака, па ће се пут Сарајева запутити поново 26. децембра. Мали предах, признаје, добро ће му доћи послије напорног темпа у минула четири мјесеца који су му, без сумње најбољи у каријери. Због тога је постао први репрезентативац из Леотара.

- Изузетно сам срећан што сам пробио лед и на неки начин отворио пут осталим момцима којих ће, сигуран сам, бити још у годинама које долазе. У мом клубу се већ неколико година ради системски, од најнижих категорија до нас сениора и тај рад се и те како види. Моји први тренинзи у репрезентацији прошли су одлично, носим заиста позитивне утиске и једва чекам поновно окупљање - рекао је Милојевић за “Глас Српске”.

Конкурентни за мјесто у тиму су му Дејан Малиновић и Драган Павловић, а сви имају огромну жељу и мотив да се нађу у авиону за Словачку гдје ће ривали Обрвановим изабраницима бити Шведска, Шпанија и Чешка.

- Сви се максимално трудимо. Дајемо све од себе, јер је наступ на великом такмичењу огроман мотив. Што се мене тиче, из тренинга у тренинг и не оптерећујем се превише. Све ово је плод доброг рада и шта год да се деси немам шта да замјерим себи, јер од почетка каријере радим поштено - рекао је Милојевић.

Иако је Леотар завршио на петој позицији са само бодом мање од другопласиране Слободе, утисак је да је могао имати и понеки бод више на конту. Послије сјајног старта екипа је мало посустала у финишу, те доживјела четири пораза у посљедњих пет мечева.

- Десио се тај пад који је мало покварио све добро шта смо урадили па могу да кажем да и нисам потпуно задовољан. Доста утакмица смо изубили са голом разлике, није нам се дало у неким ситуацијама, а сигурно је свему допринијела и нешто краћа ротација. Оно што је добро је да ћемо сви остати на окупу до краја сезоне, а надам се и неком квалитетном појачању како бисмо евентуално надоградили оно што имамо. За многе смо били изненађење, али не и за нас саме, јер нам је тренер Дарко Таврић од првог тренинга љетос понављао да имамо квалитет за врх, а ми смо с временом схватили да је заиста тако. Као неко ко је из Требиња и ко обожава клуб, посебно ми је драго што се вратила публика. Дали су нам снагу, “крвавих кољена” смо напуштали паркет, а они су знали да то цијене. Зато би ми било драго да завршимо међу три екипе и по први пут заиграмо на међународној сцени - закључио је Милојевић.

Понуде на чекању

Милојевић признаје да има неколико понуда из других средина, али бар за сада не намјерава да мијења средину.

- Увијек има прича и позива, нарочито сада када сам на списку репрезентације. Међутим, желим да завршим ово што смо започели. Понављам, Леотар носим у срцу, људи који воде клуб имају повјерења у мене и ја у њих, тако да ћу сигурно остати још неко вријеме - рекао је Милојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана