Селектор Црне Горе поручио Србији: То су глупости, желе с леђа скинути дио проблема

Г.С.
Foto: Индекс.хр

ПОДГОРИЦА - Познати хрватски стручњак Владо Шола је проучио меч Србије и Црне Горе на Европском првенству у рукомету и навео је да је српској репрезентацији прије свега недостајало смирености, концентрације и тактике.

Србија је доживјела бродолом на Европском првенству у рукомету у Њемачкој, а посљедњи пораз нанијела им је Црна Гора. На клупи Црногораца био је искусни хрватски стручњак Владо Шола, који је послије првенства  говорио и игри Србије, преноси Мондо

Послије елиминације неки српски рукометаши попут Владимира Цупаре су нагласили да за мечеве попут тог са Црногорцима треба "имати м*да", са чим се Шола не слаже у потпуности. 

"Такве изјаве људи дају како би себи олакшали. На тај начин желе с леђа скинути један дио проблема и желе да пребаце фокус на нешто друго. То су глупости. Наравно да су м*да потребна, али што она вриједе без тактике. Да би успио, мораш да имаш обоје. План, распоред на терену, идеју игре. Рукомет је данас страховито брз и ако ниси спреман да неке одлуке донесеш у тренутку, нећеш добро проћи. На крају, тако су нам се и догодиле двије грешке које су нас коштале другог круга", рекао је за Индекс.хр Владо Шола. 

Црна Гора је у овај меч ушла без бодова и без шансе да прође даље, али је предвођена сјајним Борозаном, Грбовићем и Бранком и Милошем Вујовићем успјела да побиједи. А како је Шола мотивисао екипу? 

"Њима је та утакмица значила све, а мојим играчима сам рекао да читав живот као спортиста сваку утакмицу идем само с циљем да побиједим. Једино ме то испуњава. Играчи су ме послушали. Слично размишљају као ја, момци су врхунски, у утакмицу су ушли мотивисано, напалили су се и одиграли су јуначки. Прије утакмице имали смо проблема с умором, па смо одлучили прилагодити неке тренинге како би момци били што свјежији. Ту ми је пуно помогао Никола Форетић, моја десна рука. Показало се да смо направили одличан посао и да смо све добро испланирали", завршио је Владо Шола. 

Из групе у којој су били Србија и Црна Гора даље су прошли Исланд и Мађарска и сада ће они играти за пролаз у полуфинале са саставима Аустралије, Француске, Хрватске и Њемачке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана