Шеф WTA: Реаговаћемо снажно на одлуку Вимблдона

Г.С.
Шеф WTA: Реаговаћемо снажно на одлуку Вимблдона

Челници WTA су изразили незадовољство одлуком Вимблдона да забрани такмичење играчима и играчицама из Русије и Белорусије.

АТП је такође раније осудио одлуку назвавши је “дискриминаторском”, и челници двије организације сада разматрају које санкције би могли да примјене као одговор на одлуку из Лондона.

Стив Сајмон, шеф WTA подвукао је да је одлука Вимблдона и ЛТА против правила гренд слемова и уговора који имају са челним тениским организацијама.

“Ми немамо исту јурисдикцију над гренд слемовима коју имамо над догађајима које ми организујемо. Имамо преседане гдје овакве ситуације могу да се догоде и гдје казне и санкције са турнира могу да се наметну. Требало бисмо да сједнемо за сто, са нашим играчким савјетом и управним одбором и све сагледамо. Мислим да ћете видјети снажну реакцију са наше стране, али какве ће бити и колико далеко ће оне да иде, то ће тек бити одређено”, јасан је Сајмон.

Он је додао да је веома разочаран саопштењем ЛТА и Вимблдона.

“Људи мисле да спорт и политика не би требало да се мјешају, али то није тако у реалности. Повремено се дешава са спорт уђе у политку, а ово је ситуација гдје се политика умешала у спорт. То је стваран живот. Саопштење које смо чули је благо речено изузетно разочаравајуће. Има доста ствари са којим се нећемо сагласити, али једна ствар око које смо увијек били јединствени, то је тај услов за учешће на турнирима. Увијек је био пазиран на вриједности и без икакве дискциминације”, закључио је Сајмон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана