Саво Шушић, млади фудбалер Борца: Борићу се за што већу минутажу

Дарко Драгичевић
Саво Шушић, млади фудбалер Борца: Борићу се за што већу минутажу

БАЊАЛУКА - Дефанзивац Саво Шушић је један од младића који се током припрема у Анталији наметнуо тренеру Винку Мариновићу.

Млади фудбалер је сваки тренинг и шансу на пријатељским утакмицама максимално користио да би и у будућности био у конкуренцији за сениорски тим.

Шушић истиче да је задовољан обављеним припремама те да му је сам рад с првотимцима пуно значио.

- Увијек се обрадујем кад добијем позив да радим с првотимцима. То ми свакако буде мотив за још јачи рад у наредном периоду. Искрено нисам се надао оволикој минутажи на припремама у Анталији. Труд и залагање су ми се исплатили и кроз овакве мечеве самопоуздање ми само расте и настојим да што више напредујем кроз тренинге и утакмице у сениорској конкуренцији, јер је то ипак виши ниво - истакао је Шушић.

Млади фудбалер истиче да је имао велику подршку саиграча, посебно оних с којима дијели позицију. Војновић, Лазић су увијек ту да покажу млађим првотимцима како да најбоље одговоре захтјевима стручног штаба, али су ту и они искуснији да дају савјете.

- Кроз саме тренинге се може пуно тога научити. Искуснији играчи су ту да нам помогну и одлично смо прихваћени. Лично сам доста научио од саиграча на својој позицији. Они су ту да ми укажу на грешке, како да што боље искористим своје предности у игри. Усвајам све од њих и надам се да ћу са сваким припремама бити још бољи - додао је кршни Херцеговац.

На припремама у Анталији је прославио 18. рођендан. Пред њим је сад дефинитивно период у којем треба да се бори за мјесто и у сениорском тиму.

- Наравно да је то моја велика жеља да се у наредном периоду изборим за што већу минутажу. Вријеме доказивања је испред мене и напорно радим да би залужио шансу. Конкуренција у екипи је заиста одлична.

Прошле сезоне је као члан јуниорског тима имао прилику да игра у квалификацијама за Лигу шампиона гдје је израелски шампион Ашдод био прејака провјера.

- Сигурно нам је то пуно значило да видимо гдје смо у односу на друге екипе. Ашдод је јако добра екипа и тврда, а извукла је поуке из тих утакмице и мислим да смо доста напредовали - поручио је Шушић.

Проблеми на стадиону “Тушањ”

Фудбалски клуб Слобода неће дочекати Слогу на свом стадиону “Тушањ” у Тузли у осмини финала Купа БиХ. Наиме голови на стадиону у Тузли још нису постављени и очекује се да то неће бити могуће урадити још неко вријеме све док су температуре ниске. Такође један од проблема је чињеница да гријање терена није спојено на трафо-станицу, тако да ни тај дио нове инфраструктуре није спреман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана