Савић: Звезда да оправда 13 бодова предности; Николић: Верујем у Партизан

Танјуг
Foto: Aнадолија

БЕОГРАД- Очекујем да Звезда у дербију одигра озбиљно, одговорно и да на терену покаже да је разлика од 13 бодова заслужена, рекао је легендарни фудбалер црвено-бијелих Душан Савић уочи 169. вјечитог дербија Партизана.

Савић је, заједно са некадашњим тренером Партизана Марком Николићем, гостовао на телевизији К1 и сложили су се да је дерби специфична утакмица.

"Дерби је увек специфична утакмица у којој једино игром и резултатом показујете на терену тог дана и тренутка да ли сте бољи. Првенство је дуго, имате времена да поправите грешке, али дерби је само два или три пута годишње", изјавио је Савић.

За сваког тренера у било ком клубу на свијету најтеже је када преузме екипу у сред првенства'', рекао је Савић на чињеницу да ће на клупи црно-бијелих дебитовати Игор Дуљај, који је прије три дана наслиједио Гордана Петрића.

Николић, који је са црно-бијелима освојио посљедњу титулу и дуплу круну 2017. године, рекао је да су очекивања пред дерби увијек навијачка и да њима управљају емоције.

''Пратим све што се догађа везано за Партизан и моја су очекивања да Партизан победи, иако то многима изгледа можда необјективно, али то су они који не познају довољно фудбал и историју дербија'', објаснио је Николић.

Он је додао дерби често, осим тактике, одлучи и неки мотивациони моменат и инспирација појединаца.

"Од Звезде очекујем оно што игра читаве сезоне. А да ли је Дуљај могао нешто да промени нисам баш сигуран и очекујем да Партизан изађе у формацији као што је и до сад'', закључио је Николић.

Дерби 24. кола Суперлиге игра се од 19 сати на стадиону Рајко Митић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана