Савези Републике Српске и Србије јачају везе!

Дарко Драгичевић
Савези Републике Српске и Србије јачају везе!

ЗЛАТИБОР - Сарадња боксерских савеза Србије и Републике Српске је све боља и јача, а од ње користи треба да имају сви, од боксера, тренера до самих клубова.

Током протеклог викенда чланови Боксерског савеза Републике Српске имали су прилику да учествују као равноправни учесници на Националном форуму бокса “Златибор 2024” у организацији Боксерског савеза Србије. Представници Боксерског савеза Републике Српске, тренери, делегати и судије, имали су прилику да активно учествују на панел-дискусијама, стручним семинарима и едукативним радионицама с циљем стварања бољег и здравијег спортског окружења како за младе такмичаре, тако и за врхунске спортисте.

Учешће представника БСРС на Националном форуму бокса је наставак сарадње представника два национална савеза Ненада Боровчанина (предсједника Боксерског  савеза Србије) и Зорана Рашљића (предсједника Боксерског савеза Републике Српске).

- У тренутку када је бокс почео да нестаје са спортске сцене, предсједник БС Србије Ненад Боровчанин је својим радом и залагањем на међународној боксерској сцени успио вратити овај олимпијски спорт на давно утабане спортске стазе које је неко одавно запустио. Захвални смо на несебичној подршци коју нам пружа БС Србије с циљем јачања Боксерског савеза Републике Српске. Трудићемо се да оправдамо указано повјерење и створимо систем подршке боксерским клубовима у Републици Српској, те да они додатно напредују у будућности - истакао је предсједник БК Републике Српске Зоран Рашљић.

У Србији истичу да је Бањалука увијек била расадник боксерских талената и да читава Република Српска може да рачуна на подршку.

- Република Српска ми је у срцу, боксовао сам као члан БК Славија,  гдје смо као тим остварили много добре резултате. Не могу да заборавим гостопримство које ми је пружила Бањалука и зато сада желим да бар мало вратим оно што носим у срцу. Дугогодишњи братски однос са Зораном Рашљићем, који траје више од двије деценије, резултирао је изузетном сарадњом боксерских савеза на чијем смо челу. Српска има бројне таленте и настојаћемо да им помогнемо да се развију и буду на наш понос - рекао је  Боровчанин.


Пројекти

Најзначајнији заједнички пројекти који ће бити реализовани у наредном периоду су: Европско кадетско првенство Бањалука 2024 у периоду од 1. до 11. августа 2024. године, затим Љетна школа бокса Палић, те Љетна школа спорта Требиње од 19. до 26. августа. Нема сумње да ће боксери имати шта да науче и покажу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана