Састанак у Рукометном савезу Републике Српске: Борац изнад свих

Дарко Драгичевић
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - На иницијативу предсједника Рукометног савеза Републике Српске Маринка Умичевића одржан је састанак по питању тренутне ситуације у Рукометном клубу Борац М:тел.

На састанку је присуствовао представник града Бањалука Борис Аљетић, те предсједник и директор „црвено-плавих” Игор Јовановић, односно Владимир Бранковић као и члан правног тима Борца Андреј Обрадовић. 

- Разочаран сам што се састанку нису одазвали представници Министарства спорта као ни савјетик за спорт предсједника Републике Српске иако су уредно позвани. Ово је непоштовање, не мене као предсједника, већ институције Рукометног савеза Републике Српске. Ово је била прилика да разговарамо о тренутној ситуацији у Борцу који је изнад свих нас и који је подавно постао бренд Бањалуке. Овдје смо требали да изнесемо аргументе и отворено причамо на ову тему, јер нису тачне кафанске приче и нагађања која су у посљедње вријеме представљали лажну слику о раду најтрофејнијег клуба на овим просторима. Искрено се надам да ће се пронаћи адекватно рјешење и да ће Борац играти на предстојећем Свесрпском купу – истакао је Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске.

Могућност играња на Свесрпском купу, који се игра 12/13. сепетмбра у Бањалуци, најавио је предсједник клуба Игор Јовановић. 

- Морам прво истаћи да сам такође разочаран што на састанак нико није дошао из Министарства спорта као ни савјетник предсједника Републике Српске по питању спорта. Што се тиче наступа на Свесрпском купу ми се искрено надамо да ће екипа бити дио ове сјајне манифестације, али видјећемо шта ће се десити у наредних неколико дана. Једно је сигурно, а то је, да је Борца изнад свих нас - поручио је Игор Јовановић.

Представник града Бањалука Борис Аљетић нагласио је како је градска администрација испоштовала обавезе преа Борцу М:тел, уз напомену да је градоначелник Драшко Станивуковић обећао додатну помоћ у гранцима могућности. 

На молбу и приједлог директора „црвено-плавих” Владимира Бранковића врло брзо требало би доћи до састанка са градоначелником Бањалуке, а све циљу рјешевања тренутно тешке ситуације у клубу који постоји од 1950. године. 

- Уздамо се у коначно рјешење и надамо се што скоријем састанку, и тачно је да смо од Града максимално испоштовани. Морам нагласити да играчи и стручни штаб имају разумијевање за садашњу ситуацију и тиме су показали да имају пуно поштовање према клубу. Што се тиче кафанских прича оне су увијек биле и биће, а мене једино боли што неко у тако нешто повјерује – изјавио је Владимир Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана