Састанак у Београду: Умичевић уручио Повеље Делићевој и Станковићу

М.З.
Foto: ГС

БЕОГРАД - Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске уручио је Повеље Милени Делић, предсједници Рукометног савеза Србије и генералном секретару Светозару Станковићу поводом 30. година постојања Рукометног савеза Српске.

Као што је познато недавно је у Бањалуци одржана Свечана академија којој, из оправданих разлога, није могла да присуствује делегација србијанске куће рукомета. 

Боравећи данас на састанку у Београду на којем су још били Дарко Савић, члан Управног одбора РС Републике Српске и Обренко Миљковић, предсједник Комисије за омладински рукомет, Маринко Умичевић је искористио прилику да пријатељима из Србије: Милени Делић и Светозару Станковићу, осим Повеље, уручи и књигу која је штампана поводом три деценије Рукометног савеза Српске, чији је идејни творац био управо Маринко Умичевић. 

"Састанак у Рукометном савезу Србије био је итекако користан, те смо овом приликом дефинитивно договорили да се 24/25. децембра одигра Свесрпски куп у Требињу. И овог пута наступиће четири мушка састава, али и двије женске екипе. Код дама извјесно је да ће играти рукометашице бањалучког Борца док ће Србију представљати или шампионке Железничара из Инђије или побједник Купа - Јагодина. Осим тога договорили смо да мушка и женска „А" репрезентација Србије одиграју неку припремну утакмицу у бањалучком 'Борику' " изјавио је Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске.

На састанку је још договорено да се у склопу Сабора омладинског рукомета (наступиће 600 учесника) који ће се одржати 9. јануара наредне 2023. године у Градишци, одигра и ревијална утакмица између Републике Српске и Србије у конкуренцији дјечака и дјевојчица рођених 2008. године. 

Истворемено је усаглашено да тренери из Републике Српске имају бесплатно присуство семинарима којег организује Рукометни савез Србије.  

"Морам се захвалити нашим домаћинама Милени Делић и Светозару Станковићу са којима имамо одличну сарадњу. Нема сумње да ће тако бити и у периоду који долази и не видимо разлог да буде другачије, а све за боље рукометно сутра" додао је Маринко Умичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана