Сашка Илић међу најмлађим мајсторима каратеа

Срна
Сашка Илић међу најмлађим мајсторима каратеа

БИЛЕЋА - Вишеструки првак Републике Српске и БиХ у каратеу, петнаестогодишња Сашка Илић из Билеће од децембра је носилац црног појаса први дан и један од најмлађих мајстора каратеа у Српској.

Илићева, чланица Карате клуба “Херцеговац” из Билеће, каже  да се каратеом бави од четврте године и да јој је љубав према овом борилачком спорту пренио отац, који се некада бавио овим спортом.

Она каже да је у децембру полагала за црни појас, што је, истиче, и за њу било велико изненађење.

“На то су утицали моји дотадашњи успјеси, а у међувремену је донесен и нови правилник који је одобрио полагање за црни појас од 15. године. Срећна сам да нисам морала да чекам до 18. године. То ми даје снагу и мотивацију да наставим још снажније и успјешније да радим”, рекла је Илићева.

Она истиче да је до сада освојила 73 медаље на регионалним, републичким, државним такмичењима и међународним куповима.

“Такмичим се у катама на које сам се фокусирала прије пар година”, рекла је Илићева и додала да су за њене добре резултате заслужни тренери у Карате клубу “Херцеговац”.

Она каже да су мени најдражим трофејима златне медаље са првенства Републике Српске и БиХ и међународног турнира у Црној Гори.

Тренер у Карате клубу “Херцеговац” Петар Козјак рекао је Срни да је Илићева међу најуспјешнијим члановима овог клуба, те да је од малих ногу показала посвећеност и таленат.

“То је доказала на бројним такмичењима, јер је више пута била првак Републике Српске, била је и првак БиХ и члан је карате репрезентације БиХ. Својим резултатима и преданим радом, уз велико одрицање и залагање, стекла је право за полагање црног појаса, тако да је од децембра носилац црног појаса први дан и међу најмлађим је мајсторима каратеа у Републици Српској”, рекао је Козјак.

Карате клуб “Херцеговац” један је од најтрофејнијих спортских клубова у Билећи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана