Саша Стојчић, члан УО РК Козара, за “Глас Српске”: Клуб ће помоћи малтретираним играчима

Дејан Кондић
Саша Стојчић, члан УО РК Козара, за “Глас Српске”: Клуб ће помоћи малтретираним играчима

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Скандал који потреса Рукометни клуб Козара из Козарске Дубице уздрмао је не само темеље тог клуба, већ и утицао на стање у Првој лиги Републике Српске из које је овај клуб, стицајем околности, морао да иступи.

Велике планове имали су “црвено-плави” ове сезоне, међутим најблаже речено несмотреност, односно немиле сцене из свлачионице које су четворица искусних рукометаша Козаре правили млађим колегама, послије којих није било назад све су пореметили. У разговору за “Глас Српске” члан Управног одбора дубичког прволигаша Саша Стојчић открио је све детаље случаја “свлачионица”.

- Ове године одлучили смо да подмладимо екипу, с обзиром на то да нисмо отишли у Премијер лигу. Играче који су имали понуде пустили смо у друге средине, а пошто је политика клуба годинама таква, шансу смо дали нашим кадетима, које смо уз неколико повратника прикључили првој екипи. Све је почело на припремама, по “уласку у дворану” крајем августа и трајало је до прије десет дана када је све откривено. Дјеца нам нису ништа причала, тренер није ништа примијетио. Те клинце малтретирали су старије колеге које смо вратили у клуб. Када смо питали клинце што нису ништа пријавили, они су рекли да су мислили да ће то престати. Они су одмах приведени и задржани 24 часа, када су дјеца дала изјаву. Постоје и снимци малтретирања, који су у посједу полиције - рекао је Стојчић.

Након свега одлука управе била је једногласна, да буде замрзнут статус у текућој сезони Прве лиге Републике Српске и  сређена новонастала ситуација у клубу. Челни људи РК Козара добили су подршку предсједника Рукометног савеза Српске Маринка Умичевића.

- Видјећемо шта ће даље бити, пошто пропозиције такмичења не препознају актуелно стање. Овај случај нам је све пореметио, требали је да имамо изборну сједницу Скупштине, али је све помјерено. Идеја је била да буде направљен четворогодишњи олимпијски циклус, у оквиру којег бисмо у његовој трећој, четвртој години покушали да освојимо првенство Српске, да уз Куп имамо комплетиране све трофеје. Што се актуелне ситуације тиче, фокусирани смо на помоћ институцијама које врше истрагу. Помоћ нам је понудио и Центар за социјални рад Козарска Дубица и хвала им на томе. Најбитније је сада рехабилитовати клинце који су били жртве малтретирања. У разговорима смо са психолозима, идемо корак по корак - истакао је Стојчић.

Позајмице

У клубу покушавају да ријеше статус неких играча, који су ни на небу ни на земљи, јер је први тим распуштен.

- То су момци који су прерасли млађе категорије, у питању је 2005. и 2006. годиште. Покушаћемо негдје да их, да тако кажем, удомимо на неке позајмице, да премостимо ову вакуум ситуацију - рекао је Стојчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана