Саша Слијепчевић, тренер ЖОК Гацко за “Глас Српске”: Још два играча и комплетна екипа

Дејан Кондић
Саша Слијепчевић, тренер ЖОК Гацко за “Глас Српске”: Још два играча и комплетна екипа

ГАЦКО - У Женском одбојкашком клубу Гацко не спавају на ловорикама. Освојена шампионска титула није успавала Херцеговце. У клубу се и те како ради иако је пауза у првенству.

Тренер Гачанки Саша Слијепчевић увелико склапа мозаик тима за предстојећу сезону у којој је жеља да се одбрани титула и што боље презентује клуб и град у Лиги шампиона. На прозивци која је заказана за 7. август неће се појавити Хелена Поповић, Тијана Аџић и Дејана Товаришић, које су завршиле каријеру. Клуб је за сада ангажовао само једно ново име, у питању је техничар Наташа Наранчић која ће имати задатак да наслиједи капитена Поповићеву. Наташа има 26 година, а промијенила је неколико клубова, Спартак из Суботице, Футог, Славију из Новог Сада, Жабаљ Волеј, Футог Вест, Срем, швајцарски Лугано те посљедња два клуба у каријери мађарске КНРЦ и МАВ Елоре. У разговору за “Глас Српске” одлични стручњак истиче да у клубу планирају довођење још једне до двије играчице.

- У принципу имамо попуњен ростер, односно уиграну екипу и не очекујемо више одлазака. У плану нам је, ако се укаже добра прилика да доведемо још једног примача сервиса и евентуално другог либера. Дуга је сезона, борба на неколико фронтова, сигурно ће нам требати још мало свјеже крви - рекао је Слијепчевић.

У редовима најбоље женске екипе у БиХ с нестрпљењем очекују жријеб за Лигу шампиона, који је на програму 19. јула.

- Од ове године систем квалификација је мало измијењен, игра се турнирски. Морамо још да видимо какви су услови, какве нас екипе очекују и шта се тражи. Можда се и кандидујемо за домаћинство. Све ће зависити од жријеба. Такође, не смијемо запоставити ни домаће првенство, односно Куп БиХ. Ту су амбиције највеће, поготово ће бити изазов да покушамо одбранити наслов првака. Мишљења сам да ова екипа то може, без обзира на мало измијењен састав. Као шампиони морамо тако и приступити новој сезони у домаћем првенству, шампионски - нагласио је Слијепчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана