Саша Чађо славила на такмичењу у брзом шутирању тројки у Пољској

Милан Зубовић
Саша Чађо славила на такмичењу у брзом шутирању тројки у Пољској

БИДГОШЧ - Препуну трофејну витрину Саша Чађо украсила је новом наградом. Кошаркашица Полковица понијела је титулу најбоље током такмичења у брзом шутирању тројки на завршном турниру Купа Пољске.

Признала је да се први пут нашла у овој улози, те да није знала шта може да очекује, али како је такмичење одмицало све је више имала самопоуздања.

- Први пут сам учествовала у брзом шутирању тројки и посрећило ми се да одмах стигнем до трофеја. Никада раније нигдје се нисам такмичила, јер ме то није посебно привлачило. На дан такмичења мој тим изгласао је да наступим, па сам пристала и у шали рекла да нисам имала право одустати. Нису ми оставили другу опцију већ да побиједим. Све је било без посебног притиска што ми је изгледа омекшало руку, па сам лако погађала - истакла је Чађо у разговору за “Глас Српске”.

У првом кругу убацила је 18 поена, а у другом 23. Ипак, прва два шута првог круга је промашила да би посљедњих пет лопти прве рунде као и првих пет из друге рунде “поцијепале” мрежицу.

- Није добро кренуло, али је одлично завршило. Први круг био је добар, други још бољи и заиста сам се потрудила да дођем до побједе када сам већ прихватила наступ. Наравно да сам срећна јер ми је ово првенац у каријери - рекла је Чађо.

Најбољој спортисткињи из Републике Српске за 2021. годину ово је прва сезона у Пољској у коју је стигла из Француске и брзо се адаптирала. Њене Полковице држе треће мјесто на табели, али имају много одгођених утакмица и врло је изгледно да у скорије вријеме избију на чело табеле.

- Лига је веома квалитетна јер се много новца улаже у њу и сваки клуб има неки свој квалитет. За сада смо на добром путу и гурамо по плану - изјавила је Чађо.

Двострука шампионка Европе са репрезентацијом Србије и даље планира да игра за “орлове”, а већ идуће седмице екипа ће се окупити у Београду пред квалификационе мечеве за одлазак на Свјетско првенство. За противнице ће имати Аустралију (која је као домаћин већ осигурала учешће), Бразил и Кореју тако да ће прве двије екипе на табели изборити наступ.

- Док год играм за клуб бићу на располагању репрезентацији, ако ме селектор буде звао. Срећна сам због новог позива и у договору са стручним штабом мало касније стижем у Београд односно 6. фебруара, јер дан раније играм утакмицу. Ту сам да помогнем колико могу као што је и до сада био случај. Наш циљ на предстојећим квалификацијама је једноставан. Морамо да се квалификујемо иако имамо јаке ривале наспрам себе. Ипак, сигурна сам да ће нам домаћи терен бити велика предност - нагласила је Чађо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана