Саша Бошковић, тренер рукометашица Црвене звезде, за “Глас Српске”: Дошао сам по титулу

Дејан Кондић
Саша Бошковић, тренер рукометашица Црвене звезде, за “Глас Српске”: Дошао сам по титулу

БАЊАЛУКА - Рукометашице Црвене звезде два дана биле су гошће женског рукометног клуба Борац и Бањалуке. Београдске “црвено-бијеле” које с клупе предводи прослављени стручњак и некадашњи селектор Србије Саша Бошковић у предстојећој сезони имају велике амбиције.

Послије једне сезоне у другом рангу Звездине рукометашице вратиле су се назад у АРКУС лигу. У љетном прелазном року клуб су поред искусног стручњака, појачале Сара Гаровић из дортмундске Борусије те прекаљене Милица Ранчић, Теодора Мајкић, Тијана Симић, Лепосава Глушица и те Сања Стаменковић. Сва ова имена гарантују јуриш на прву, историјску шампионску титулу ЖРК Црвена звезда. То је за “Глас Српске” потврдио Бошковић.

- Надам се да ћемо то успети, наше амбиције су стварно велике. Ове године морамо да освојимо титулу, зато сам и дошао. Направили смо један добар тим, тим добрих људи, имам одличан стручни штаб и девојке - истакао је Бошковић.

Да амбиције нису нереалне потврђује и чињеница да су “црвено-бијеле” рукометашице прије доласка у највећи град Српске славиле на јаком међународном турниру у Скопљу.

- Веома сам задовољан како девојке раде и тренирају. Приказали смо се у лепом светлу у Бањалуци, надам се да је публика уживала. Пред нама је врло изазовна сезона, али надам се да ћемо све то лепо спаковати, како треба, без обзира што смо нови. Треба нам доста утакмица, требају нам овакви мечеви као против Борца. Додуше, у Бањалуци смо били лишени услуга три играчице Гаровићеве, Стаменковићеве и Цвијановићеве - открио је Бошковић.

Предстојеће зиме навршава се десет година откако је Бошковић са женском репрезентацијом Србије освојио сребрну медаљу на Свјетском првенству одржаном управо у Србији. Андреа Лекић, Сања Дамњановић, Драгана Цвијић, Катарина Томашевић и остале поклекле су у великом финалу против Бразила у “Београдској арени” - 20:22.

- Остаје жал за златом, освојили смо друго место, пре тога смо били златни на Медитеранским играма. Ушли смо са великим амбицијама на то светско првенство. Штета што нисмо освојили злато. До маја ове године држали смо рекорд по гледаности, 22.000 гледалаца пратило је то финале - нагласио је Бошковић.

“Осице” боцнуле Београђанке

Рукометашице Борца и Црвене звезде одиграле су неријешено у пријатељском одмјеравању снага у “Борику” (28:28). Сјајна у редовима домаћих била је млада 16-годишња Лара Бијелић, која је с три гола у одлучујућим моментима донијела реми свом тиму. Послије меча чек на додатних 15.000 КМ из градске касе директору Борца Дарку Савићу уручио је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана