Сара повезује Србе преко Дрине

Б92
Foto: Bokserski savez Srbije

Српски борци су на недавно завршеном Европском првенству за боксере и боксерке до 18 година освојили четири медаље – злато, сребро и две бронзе.

Сара Ћирковић била је најубедљивија од свих, окитивши се златом. Ратко Симић узео је сребрну медаљу, али по многима био је бољи у финалу од у Украјинца, коме су судије додијелиле злато.

Одлични су били Драгана Јовановић из Сомбора и Марко Пижурица из Суботице, који су својој земљи донијели бронзана одличја.

Поводом тих успјеха одржани су пријеми у градској кући у Зворнику и Лозници. Боксерски савез Србије представљао је предсједник Ненад Боровчанин, а у Зворнику су га дочекали Сара Ћирковић и тренер Мирко Ждрало, а испред града Зоран Стевановић градоначелник са сарадницима.

"Сара Ћирковић је најбољи мост једног народа са две стране Дрине. Пренео сам јој честитку председника Александра Вучића и да смо сви поносни што је једна Српкиња из Републике Српске освојила медаљу за Србију и што је у Софији свирана химна Боже правде. БСС ће уз помоћ Владе Србије наставити да помаже све наше боксере и боксерке из Републике Српске, јер је то национални интерес. О српском боксу се прича и тек ће се чути", истакао је Ненад Боровчанин, предсједник Боксерског савеза Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана