Сара Ћирковић бруси форму за наступ на Олимпијским играма

Агенције
Сара Ћирковић бруси форму за наступ на Олимпијским играма

Боксерски тим Србије форму за Олимпијске игре бруси у Француској, а протеклог викенда су одрадили прва два тренинга и услови за тренинг су одлични, рекао је Мирко Ждрало селектор женске боксерске репрезентације Србије. Боксерке Сара Ћирковић и Наталија Шандрина на располагању имају четири олимпијска ринга, теретану, атлетску стазу на отвореном и затвореном као и базен и сауне, дакле све што је неопходно за врхунске тренинге.

– Овде су репрезентације Француске, Колумбије, Турске, Еквадора, Кине, Тајланда, Вијетнама, Марока, Пољске, Шпаније, Доминикане а најављен је долазак још репрезентација. Имали смо имали условни спаринг, а у понедељак је отворени спаринг и по програму имаћемо пет отворених спаринга, који ће се радити у рингу са једним спаринг партнером као спаринг – меч – рекао је Ждрало.

Селектор је кратко прокоментарисао костур жријеба, односно првих осам носилаца.

– Што се тиче носилаца, јасна су правила и то није било нешто неизвјесно, узети су за носиоце боксери/боксерке који су се квалификовали на континенталним квалификацијама, финалисти, или тамо гдје је само једно са континента квалификовано. Тако су постављали носиоце, али то не говори ништа о квалитету и против већине њих Сара неће бити у подређеном положају. Што се Наталије тиче она је сасвим заслужено међу носиоцима, јер то својим квалитетом заслужује – закључио је Ждрало.

Очекујемо да припреме у Француској прођу како треба и надамо се лијепим вијестима из Париза са олимпијског бокс турнира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана