Шапић најавио трку Београд- Бањалука: Увек уз браћу из Српске

Танјуг
Foto: Град Бањалука

БЕОГРАД- Изузетно сам срећан што сам домаћин најаве бициклистичке трке Београд - Бањалука, која спаја Србију и Републику Српску и наш народ са обје стране Дрине, изјавио је градоначелник Александар Шапић.

Трка Београд - Бањалука по 17. пут одржаће се од 19. до 23. априла наредне године, уз учешће 25 екипа.
 

"Трка нам је важна јер сем спортског има политички,  туристички и социолошки аспект. Без обзира што живимо у две државе српски народ се подржава и у светлу тога подигли смо буџет двоструко, а помагаћемо и у будућности", рекао је Шапић на конференцији за медије.
 

Симболика трке гдје бициклисти прелазе границу без заустављања је начин на који се осјећамо и како се подржавамо, додао је Шапић.

"Сљедећа трка је уједно и  квалификациона за Олимпијске игре, што је велика ствар, а ми ћемо увијек бити ту за нашу браћу из Републике Српске.

Директор Трке Владимир Куваља захвалио се на подршци и истакао да она спаја у сваком погледу.
 

"Тај прелазак границе без заустављања је веома емотиван тренутак за нас. Идемо напријед, трка почиње 19. априла у Београду, преко Обреновца до Бијељине, па Власеница, Добој и Приједор, укупно пролази кроз 18 градова", рекао је Куваља.
 

Трка се одржава и уз подршку Владе Србије, а на конференцији за медије говорио је државни секретар министарства спорта Марко Кешељ.
 

Из Владе РС обратио се помоћник министра спорта Марио Ђуран, док се у име градова кроз које пролази трка обратио замјеник градоначелника Приједора Жарко Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана