Сандић нова боксерска нада Србије: Медаља подстрек за будућност

Дарко Драгичевић
Сандић нова боксерска нада Србије: Медаља подстрек за будућност

ЗВОРНИК - У Зворнику под вођством тренера Мирка Ждрале расту боксерски асови. Након сјајних успјеха Саре Ћирковић сви су чули за Боксерски клуб Обилић ТРБ, али није само учесница Олимпијских игара, европска и свјетска јуниорска шампионка на путу ка успјесима.

Један од боксера који је скренуо велику пажњу на себе је и Петар Сандић. Он је на јуниорском првенству Европе освојио бронзу и показао да у Зворнику тренира још један веома талентован боксер, од којег се у наставку каријере очекује још медаља.

Сандић истиче да му је медаља само додатни подстрек за будућност.

- Ова медаља са Европског првенства је јако велики успјех. За мене је ово тек почетак и сигурно да нећу стати на овоме. Потрудићу се да и у наставку каријере доносим медаље са великих такмичења. Она ће ми бити само додатна мотивација да наставим са још бољим радом и потврда да се труд и рад увијек исплате. Не смијем сад да станем, већ треба још јаче да радим да је оправдам и да у будућности покажем сав свој таленат - истакао је млади боксер.

Тренер Мирко Ждрало је у клубу окупио сјајне такмичаре, али прије свега борце жељне напретка. Тако и млади Сандић жели да сваке године буде све бољи.

- Још годину дана ћу боксовати у јуниорској конкуренцији, а онда прелазим у омладинце, гдје ћу ићи и у вишу кaтегорију. Тренутно се такмичим у категорији до 60 килограма, а затим ћу ићи у категорију до 63 килограма. Због тога је у наредном периоду потребан још квалитетнији рад како би тај прелаз прошао што боље и да бих се привикао на такмичења - додао је Сандић.

Млади боксер истиче да највеће заслуге иду тренеру Мирку Ждралу који је од старта вјеровао у њега.

- Ово је сјајан тим и уживам у раду с њима. Тренер Ждрало је тренутно на припремама са Саром Ћирковић и Наталијом Шадрин за Олимпијске игре и сви у клубу смо поносни на њих. Само ми знамо колико је рада иза нас. Наравно да захвалност дугујемо и господину Славену Ристићу и фирми ТРБ Братунац која је стално уз нас и подржава наше наступе - истакао је на крају млади боксер.

Петар Сандић не запоставља ни школовање, а истиче да у школи има велико разумијевање.

- Учење ми никад није било проблем, настојим да све стигнем и да не заостајем у градиву. Проблем су само изостанци због припрема и такмичења. Ипак, имам разумијевање у школи и захвалио бих директору и професорима на томе - додао је Сандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана