Шампионке БиХ почеле припреме: Гацко брани све трофеје

Дарко Драгичевић
Шампионке БиХ почеле припреме: Гацко брани све трофеје

ГАЦКО - Шампионке БиХ, одбојкашице Гацка почеле су припреме за нову сезону у којој ће имати тежак задатак да понове сјајне резултате.

Наиме, херцеговачки тим дошао је до титуле у БиХ без иједног пораза, освојиле су Куп Републике Српске и БиХ, а оствариле су и историјску побједу у европским такмичењима. Уз  све то јуниорке су биле најбоље у Републици Српској и показале  да садашњи тим има квалитетне насљеднице.

Тренер Саша Слијепчевић истиче да су управо ти успјеси обавеза за дјевојке да и у наредној сезони докажу квалитет.

- Имали смо заиста успјешну сезону у којој смо освојили три трофеја. За нас је обавеза да наставимо са добрим резултатима и у новој сезони. Сигурно је жеља да се понове ти резултати у домаћим такмичењима, а да се покуша направити искорак на европској сцени. Почели смо припреме и најважније је да смо сачували окосницу екипе. У септембру ћемо одиграти неколико турнира како бисмо што адекватније дочекали старт првенства  и квалификације за Лигу шампиона - рекао је Слијепчевић.

Екипа је доживјела незнатне измјене. Гацко су напустиле коректор Јована Мастиловић и либеро Марија Копривица, док  је дошла талентована Марија Фундуп која игра на позицији коректора. Екипа ће се уигравати на турнирима. Први је у Бару у организацији Луке Бар, а други ће бити у Гацку гдје ће поред домаћина и Луке Бар учествовати Марина и шампион Црне Горе Херцег Нови. Гачанке ће у трећем колу квалификација за Лигу  шампиона играти против Младости из Загреба и евентуалном побједом би отишле у елитни ранг.

- Одлично познајемо нашег ривала. Прошле сезоне смо против њих прво играли у квалификација за Лигу шампиона, а затим и у ЦЕВ купу. Мислим да ни ми, ни они нису жељели да се опет сретнемо. У односу на те мечеве Младост су напустиле три важне одбојкашице, али видјећемо како ће се код њих развијати прелазни рок. Тренутно смо сконцентрисани само на добар тренинг јер вјерујем да у новој сезони можемо да будемо још бољи, а сигурно да је велики мотив да нас од лиге шампиона дијели један двомеч - додао је Слијепчевић.

Ривали

Побједник двомеча Гацко - Загреб у квалификацијама ће се пласирати у А групу Лиге шампиона гдје су актуелни освајач елитног такмичења и првак Италије Конељано, вицешампион Пољске КС с Решов и шампион Бугарске Пловдив. Поражени тим свој европски пут наставља у 1/16 финала ЦЕВ Купа, утакмицама против представника Француске, Волеј Алзаса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана