ШАМПИОН У КРИЗИ Бијељина дужна ОК Раднику око 100.000 марака

Дарко Драгичевић
ШАМПИОН У КРИЗИ Бијељина дужна ОК Раднику око 100.000 марака

БИЈЕЉИНА – Одбојкашки клуб Радник, актуелни шампион БиХ,  те освајач купова Републике Српске и БиХ налази се у веома тешкој  ситуацији, јер нису добили  ниједну превиђену траншу из буџета Бијељине за ову сезону.

Поред тога јуниори су били шампиони Српске,али ни то није довољно да клуб  добије обећана средства. Предсједник Дарко Манојловић и тренер Владимир Милићевић су упутили апел да добију конкретну информацију о поменутим средствима како би уопште могли да размишљају  шта да раде у  наредној сезони и да ли да се такмиче у  лиги БиХ  и квалификацијама за лигу шампиона. Према наводима из клуба ријеч је о средствима од око 100.000 марака.

-Посљедњу траншу од  Градске управе добили смо у новембру 2023. године за претпрошлу сезону која је у потпуности исплаћена. За сезону 2023/24 нисмо добили ништа, осим средстава за котизацију за Лигу шампиона које смо добили на посебан захтјев. Да ли такав однос заслужује клуб који је одбранио триплу круну. Тражимо информацију шта је са средствима. Озбиљан смо клуб, правимо буџет на реалним основама и ова нас је баш пореметило. Прошле сезоне смо у овом периоду имали тим, планове сад ништа не можемо да радимо. Покушали смо на све начине да ступимо у контакт са градоначелником и да видимо шта је са средствима. Нису одговорили на писмене захтјеве седам пута, покушали смо да закажемо састанак без успјеха. Не знамо више шта да радимо. Ако некоме не треба врхунски спорт нека  кажу да  сее не мучимо -истакао је Манојловић.

Према доступним информација за ОК  Радник  је било предвиђено 106.000 марака плус 25 000 макара за остварене успјехе.

- На друштвеним мрежама смо видјели тај документ и били срећни због нацрта а сад нисмо добили ни марку. То је невјероватно. Треба да правимо буџет а нисмо добили ниједну траншу за прошлу сезону. Ако сам проблем ја или неко од чланова управе нека кажу склонићемо се. Само немојте да рушите резултате ових момака и клуб. Није ово политичка већ само спортска прича зато само је и покренули сад мимо избора. Треба да играмо Лигу шампиона а наш Град нам не даје никакве информације. Срамота је да нас нису консултовали око изградње дворане у Бијељини па кад она буде изграђена неће се овдје моћи играти мечеви европских такмичеља – додао је Манојловић

Тренер Милићевић је у проблему јер не може да уопште прави тим.

-Тражимо само информацију никог не критикујемо. Али ако ја као тренер преузимам одговорност за лошу игру неко  мора да преузме  одговорност око исплате средстава. Немогуће је да нема нико да нам одговори на једноставно питање. Кад ћемо и да ли ћемо добити предвиђена средства. Клуб није пропао ни у тежим  временима, неће ни сад али овакав однос није никако заслужио. Ако  нам је могао примити предсједник Милорад Додик онда треба да имао подршку и наше заједнице. Без подршке нема резултата. Ово је наш посљедњи апел, интересује нас само спорт и да наставимо да радимо и стварамо одличне резултате-додао је Милићевић.

Захвалност Брчком и Градишци

ОК Радник је пријавио учешће у квалификацијама за Лигу шампиона а свој меч ће да игра у  Градишци.

-Прошле сезоне смо играли у Брчком гдје смо имали максималну подршку. Три клуба су нам помогла у оргаизацији дали термине. Све је било перфектно и бесплатно. Ове године систем квалификација је промијењен а играћемо у Градишци. И ту су нам људи на услузи желе да  нас што  боље угосте. Срамота је да само у нашем граду не можемо да се састанемо са челницима и добијемо информације

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана