Шампион гостује у Бијељини

Д.Д.
Шампион гостује у Бијељини

На сједници Управног одбора Рукометног савеза Републике Српске која је одржана у Вишеграду усвојене су пропозиције за наредну такмичарску сезону 2023/24.

Већ наредног викенда 16/17. септембра почиње м:тел Прва лига, а у првом колу играју: Слога - ОРК Борац, Дервента - Козара (КД), Козара (Г) - Вишеград, Славија - Котор Варош и Бијељина - Младост.

Истовремено је обављен жријеб и за обје Друге м:тел лиге. Парови првог кола, група исток: Гласинац - Леотар 2, Херцеговац - Локомотива и Перихел - Вишеград 2.

Група запад, парови првог кола: Србац - Борац м:тел 2, Средњошколац - ОРК Сава, Приједор - Лакташи 2020 и Теслић - ОРК Челинац.

Првенство на истоку и западу почиње 23/24. септембра. У овом истом термину стартује и м:тел Прва лига Републике Српске за рукометашице, парови првог кола: Мира - Младост (БЛ), Леотар - Дервента, Радник - Младост (Р) и Јединство - Борја, слободна је екипа Борца 2.

Дужност комесара за мушке лиге обављаће Александар Врховац док ће Богдан Ранкић и даље водити рачуна о лиги за рукометашице. 

На сједници је било говора и о стању рукомета у БиХ. Том приликом предсједник овог савеза Владимир Бранковић истакао је да се у току ове недјеље очекује рјешење комисије Министарства правде БиХ о спорној одлуци коју је донио УО РС БиХ на сједници одржаној 3.августа 2022. године.

Предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић и остали чланови српске куће рукомета дали су пуну подршку члановима УО РС БиХ из Републике Српске.

На крају састанка Маринко Умичевић је упознао чланове УО РС Републике Српске да ће ускоро бити потписан нови уговор са компанијом м:тел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана