САД због боље гол-разлике иде на Мундијал, познато свих 29 селекција које ће бити у жријебу

ГС
Foto: Илустрација

ВАШИНГТОН - Фудбалери Сједињених Америчких Држава и Мексика "уграбили" су посљедња два мјеста на Свјетском првенству у Катару из CONCACAF зоне.

Квалификације за Свјетско првенство у Сјеверној и Централној Америци одавно нису биле узбудљивије, а на крају је САД изборио пласман захваљујући гол-разлици што раније није био чест случај.

САД је завршио такмичење с 25 бодова, колико има и Костарика, али су Американци због боље гол-разлике прошли у Катар.

Костарика је славила резултатом 2:0 синоћ против САД-а, али су им била потребна још четири гола. Стријелци за тријумф били су Хосе Пабло Варгас и Ентони Контрерас за пирову побједу Костариканаца.

Ипак, Костарика иде у интерконтинентални бараж за Катар и фаворит је у дуелу против Новог Зеланда.

Пласман на Свјетско првенство осигурао је и Мексико побједом над Ел Салвадором резултатом 2:0. Голове за Мексиканце постигли су Уриел Антуна и Раул Хименез.

У мање битним утакмицама селекција Јамајка је славила против Хондураса резултатом 2:1 док је Канада, која је већ раније осигурала Мундијал, поражена на гостовању Панами с минималних 0:1.

Познато је 29 од 32 учесника Свјетског првенства, али и сви који ће бити у жријебу пошто ћемо посљедња три сазнати иако ћемо знати групе на Мундијалу, преноси Klix.ba.

У Катару су сигурни:

Енглеска, Шпанија, Њемачка, Француска, Хрватска, Србија, Пољска, Португал, Данска, Белгија, Холандија, Швајцарска, Бразил, Аргентина, Еквадор, Уругвај, Канада, САД, Мексико, Иран, Јужна Кореја, Саудијска Арабија, Јапан, Мароко, Сенегал, Гана, Камерун, Тунис и Катар.

Преостала три представника добићемо након што се заврши жријеб група који је заказан за петак у 13 сати у Дохи.

На Свјетско иду још три селекције:

Костарика или Нови Зеланд

Перу или Аустралија или Уједињени Арапски Емирати

Велс или Шкотска или Украјина

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана