Сабор кошаркашког савеза Републике Српске у Бијељини: Пријатељи јачају везе

Милан Зубовић
Сабор кошаркашког савеза Републике Српске у Бијељини: Пријатељи јачају везе

БИЈЕЉИНА - Члан Игокее Далибор Илић проглашен је најбољим кошаркашем Републике Српске за 2021. годину, док су уједно проглашене најбоље кошаркашице за 2019, 2020. (сабори нису одржани због пандемије) и 2021. годину.

Награде су добиле Николина Милић, Марица Гајић и Саша Чађо. Титулу најбољег тројкаша на 23. издању Кошаркашког сабора понио је Срђан Лончар из Приједор Спартака, док је његов саиграч Лазар Дражић извео најбоље закуцавање.

- Био је ово лијеп догађај који је протекао у заиста опуштеној и пријатељској атмосфери. Ипак, за разлику од ранијих година утакмица није била ревијална, већ смо се сви борили да дођемо до побједе. Наравно, није било тешких прекршаја иако је ритам био жесток. Екипу КЛС чинили су млади и полетни играчи који су наметнули јак темпо и у посљедњој четвртини направили серију, те дошли до тријумфа - рекао је Лончар.

Већ по традицији највише занимања привукла је утакмица селекција Републике Српске и Кошаркашке лиге Србије коју су гости добили резултатом 83:75. При резултату 56:57 изабраници селектора Драгана Јаковљевића направили су серију 9:0 и практично ријешили питање побједника мада је резултат остао у другом плану. Најефикаснији играч у домаћој селекцији коју је предводио Огњен Радић уз асистенцију Владимира Радовановића био је Миљан Марковић са 17 поена, Јовица Кецман је убацио 12, док је Давид Маран додао десет поена. У екипи КЛС предњачио је Алекса Илић са 17 поена, Ђорђе Димитријевић додао је 11, а Стефан Карапанџић је убацио десет поена.

Четврти пут утакмицу су одиграле и женске селекције откако су у Требињу 2016. године по први пут одмјериле снаге. Србија није имала великих проблема, па је славила против Српске са 111:50 (15:13 30:16 29:9 37:12), а све кошаркашице на обје стране уписале су се међу стријелце. Владинка Ерак са 11 и Наташа Шобот са десет поена предњачиле су у домаћем тиму којег су предводиле Драгана Свитлица и Драгана Чојић, док су код гошћи најбоље биле Вишња Стефановић са 18 и Александра Рачић са 15 поена.

Светковина Кошаркашког савеза Републике Српске још једном је потврдила одличну сарадњу са КС Србије и одржана је под покровитељством Министарства породице омладине и спорта РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана