Са Сокоца на свјетско првенство: Атлетичарке „ Црвене звезде“ завршиле припреме

Срна
Foto: Срна

СОКОЛАЦ - Атлетичари београдске „Црвене звезде“ обавили су на Сокоцу десетодневне припреме за предстојеће Свјетско првенство за јуниоре у Перуу, гдје очекују добар пласман.

Мирјана Стојановић, тренер атлетичарки Наталије Грујић и Таре Вучковић, рекла је Срни да су вођени прошлогодишњим припремама одлучили да и ове године дођу на Соколац, гдје су услови на спортским теренима и смјештај веома добри.

Стојановићева је подсјетила да је Вучковићева остварила норму у трци на 800 метара и недавно била четврта на Европском првенству за млађе јуниорке.

Према њеним ријечима, од Вучковићеве се очекује да се што боље пласира, иако је по пријави 14. на листи и четири године млађа од јуниорки које ће наступати у Лими.

„Она је на Европском првенству за 0,2 секунде изгубила медаљу, трчала је рекорд Србије 2:04,54 и оборила рекорд познате атлетичарке Снежане Пајкић, који је био стар 38 година“, навела је Стојановићева.

Према ријечима Стојановићеве, млада атлетичарка Наталија Грујић је испунила норму на 1.500 и 800 метара, али су у клубу одлучили да у Перуу наступи на 1.500 метара с обзиром да је ове године на тој стази била првак Балкана, иако има мало међународних наступа и 21. је по пријави на пријемној листи.

Стојановићева, која је била проглашена за њајбољег тренера Европе, изразила је задовољство што су младе атлетичарке „Црвене звезде“ приликом боравка на Сокоцу посјетиле прослављену атлетичарку Снежану Пајкић и од ње добиле низ препорука и савјета потребних за свијет атлетских првака.

Атлетичарка Наталија Грујић нагласила је да су се њене прошлогодишње припреме на Сокоцу показале одличним и да је након њих узела Балканску медаљу на 1.500 метара, док њена клупска колегиница Тара Вучковић очекује да ће се и њене припрема на Сокоцу за стази од 800 метара показати добро као прошлогодишње, када је њена сезона била сјајна.

Слободан Ниџовић, тренер у Атлетском клубу „Слобода“, који ових дана борави на Сокоцу са атлетичаркама из „Црвене звезде“, рекао је да је на Соколац долазио деценијама за завршне припреме за велика такмичења и да би требало да буде један од главних припремних центара у региону.

Он је овом приликом нагласио да је за град, спортисте и госте који долазе у средину са свјежим ваздухом, веома битно да се ријеши питање загађивања ваздуха из фабричких димњака у непосредној близини стадиона, те подсјетио да је Соколац у свијету атлетике раније био познат по Атлетском клубу „Гласинац“, који је окосница атлетике у Српској и Федерацији БиХ.

Тренер соколачког Атлетског клуба „Гласинац“ Неђо Ђоровић рекао је да атлетичари традиционално долазе у Соколац на припреме пред важна првенства, јер у тој општини имају оптималне услове за тренинге, те додао да би локална заједница требала што више да афирмише спортски туризам.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана