Рутински тријумф Радника у “Борику”: Борчеви клинци видјели првака

Дејан Кондић
Рутински тријумф Радника у “Борику”: Борчеви клинци видјели првака

БАЊАЛУКА – Одбојкаши бијељинског Радника оправдали су улогу фаворита и у мечу петог кола Премијер лиге рутински су са 3:0 (25:17, 25:19, 25:14) савладали домаћи састав Борца у бањалучком “Борику”.

Изабраници Владимира Милићевића одиграли су меч са доста ауторитета и за нешто мање од сат и по времена уписали су нове бодове. Дуел у Бањалуци шеф струке Бијељинаца искористио је да испроба још неке варијанте у игри пред меч наредног кола против Напретка, лидера на табели.

- У некој припреми за ову утакмицу највише смо се прибојавали те Борчеве младости, да се ми због тога не опустимо и то нам је било у фокусу. Евидентно је да смо искуснија и квалитетнија екипа, само је било потребно да будемо фокусирани у кључним моментима. Борчеви момци су показали да уз један предан рад могу стварно да израсту у једну добру екипу и ја то  и очекујем од њих. Желим им сву срећу. Нас сад очекује припрема за Напредак, првопласирану екипу на табели која је без пораза. Дочекујемо их у овом згуснутом распореду. Имамо широк ростер, дижемо форму која би у наредним мечевима требало да буде у пику – рекао је Милићевић.

Његов колега на клупи Борца Мишо Марјановић свјестан је да је пред њим и његовим играчима још доста рада да би једног дана дошли на ниво на којем је актуелни шампион БиХ.

- Ова младост ме кошта живаца. Треба их сачекати. Потрајаће. Играмо стварно лијепу одбојку на тренинзима, међутим треба све то да пренесемо на терен, да периоде неке добре игре продужимо. Моји момци тренирају два пута дневно, плус теретана. Међутим, некад не размишљају, у неким моментима, од самог резона дизања, па надаље. Некад недостаје и одговорности у нападу, али ваљда су то посљедице те младости, коју, опет кажем, треба да сачекамо. Још смо имали пех са повредом Вељка Бјељца, а први коректор Дарко Симић није ни могао играти. Међутим, већ смо се окренули ка гостовању код екипе Гацка. Они су нам конкуренти за опстанак. Ту мора боље, али опет не идемо комплетни. Борићемо се – поручио је Марјановић.

Османовић: Колектив у првом плану

Један од најбољих у редовима актуелног шампиона против Борчеве млађарије био је Радников коректор Ади Османовић.

- Моје партије само су резултат игре свих момака. Трудимо се да будемо прије свега добар колектив. Нисам ја сад неко ко се истиче, већ је све посљедица тимске игре. Оправдали смо улогу фаворита, момци из Борца тек треба да стасају, јер су заиста млади – рекао је Османовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана