Руне елиминисао Циципаса са Ролан Гароса

ГС
Foto: Танјуг/АП

Холгер Руне је изборио своје прво гренд слем четвртфинале на Ролан Гаросу.

Млади дански тенисер, 40. на АТП листи, савладао је прошлогодишњег финалисту и четвртог носиоца, Грка Стефаноса Циципаса, 7:5, 3:6, 6:3, 6:4.

Тако Данска први пут послије 1967. има једног тенисера међу осам најбољим на неком гренд слему.

Меч је трајао тачно три сата и Руне је још једном показао да је у одличној форми.

Не треба заборавити да је овог прољећа освојио АТП првенац, на шљаци у Минхену и тако показао да не њега озбиљно мора да се рачуна.

У почетном сету, Циципас је први стигао до брејка за 3:1, али је Руне одмах узвратио рибрејком.

Спасао је Данац двије брејк лопте у осмом гему, а онда у 11. дошао до новог брејка и потом одсервирао за сет.

Циципас је у другом сету успио да одговори, био му је довољан један брејк, у осмом гему, послије чега је у наредмом искористио прву сет лопту и изједначио, преноси Б92.

Међутим, Руне је поново подигао ниво игре, гемови су били брзи и кратки и з шестом гему, 19-годишњи тенисер је дошао до брејка, послије чега је сет добио са 6:3.

У четвртом сету, Циципас се одбранио у трећем гему, тада је спасап три брејк лопте, али није успио у петом гему када је Руне искористио прву прилику, а потом дошао брзо и до 5:2.

Није успио Руне да добије поен у наредна два гема, Циципас је вратио један брејк, али је зато Данац добро одрадио посао у десетом гему, спасао три брејк лопте и дошао до 6:4, чиме је завршио меч.

Његов противник у четвртфиналу биће осми носилац, Норвежанин Каспер Руд који је био бољи од Хуберта Хуркача, 6:2, 6:3, 3:6, 6:3.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана