Рукометни савез Српске: Свесрпски куп по плану у Бањалуци

Глас Српске
Рукометни савез Српске: Свесрпски куп по плану у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Поводом новонастале ситуације у Рукометном клубу Борац након које је доведено у питање одржавање Свесрпског купа у Бањалуци, огласио се и Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Српске.

- Непријатно смо изненађени саопштењем РК Борац, иако смо се надали да до тога неће доћи, мада смо знали у каквој се ситуацији налази овај трофејни клуб, поготово када се ради о финансијама. Очигледно да није било помака послије клупске сједнице Скупштине, која је одржана 9. августа и на којој је управа добила пуну подршку. И даље је статус кво, а једино што ми у Рукометном савезу Републике Српске можемо да урадимо у овом тренутку је то да у четвртак, 22. августа, у “пет до 12” позовемо на састанак представнике РК Борац м:тел, Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, града Бањалука, као и Младена Бојиновића, савјетника за спорт предсједника Српске Милорада Додика. Очигледно је да у овој ситуацији недостаје разговор, да не буде по оној рекла-казала, на састанку треба да свако изнесе своје ставове, мишљења и аргументе, а све с циљем да пронађемо адекватно рјешење за Борац и вјерујем да ћемо у томе успјети. Свима треба да буде јасно да је РК Борац институција, да је изнад свих нас, а ми смо пролазни.

Одржавање Свесрпског купа није под знаком питања.

- Оно што желим да напоменем је да ће осми Свесрпски куп за рукометаше и четврти за рукометашице бити одржан у раније заказаном термину (12. и 13. септембар) са или без Борца, иако без најтрофејнијег клуба то не би било то. Надам да ће бити пронађено рјешење за РК Борац, који је локомотива рукометног спорта, како у Српској исто тако и у БиХ. Уколико Борац не буде могао да наступи на Свесрпском купу, чекаћемо до 30. августа коначан епилог. Ми ћемо свакако бити спремни за резервну варијанту, што је још једна потврда да ће овај истински рукометни спектакл бити одигран у спортској дворани “Борик” у Бањалуци под високим покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика - стоји у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана