Рукометни савез Српске спрема спектакл

Дарко Драгичевић
Рукометни савез Српске спрема спектакл

БАЊАЛУКА - Ближи се одржавање Свесрпског купа у Бањалуци, а познати су сад сви детаљи овог спектакла.

Први полуфинални сусрет 12. септембра одиграће рукометаши Борца м:тел и Слоге са почетком од 17.45 часова. Након њих на паркет дворане “Борик” изаћи ће рукометаши новосадске Војводине и београдског Партизана (20.15 часова) и овај дуел рачунаће се и за Суперкуп Србије.

Дан касније, 13. септембра, од 17.45 часова биће одиграно финале Свесрпског купа за рукометашице ЖРК Борац (Бањалука) - ЖРК Црвена звезда (Београд). Од 20.15 часова је предвиђено мушко финале.

Све утакмице ће директно преносити Радио-телевизија Републике Српске.

- Нема сумње да ће љубитељи рукомета у Бањалуци и Републици Српској имати прилику да уживају у квалитетним утакмицама. Код рукометаша досад су трофеј једино освајали играчи Војводине, а код рукометашица двапут Јагодина и једном Железничар из Инђије. Надам се ће овог пута неко од наших тимова дођи до жељеног пехара, а сигуран сам да ће имати и подршку са трибина, уз напомену да је улаз бесплатан - ријечи су Маринка Умичевића, предсједника Рукометног савеза Републике Српске.

Први човјек савеза вјерује да ће Борац играти Свесрпски куп, који се одржава под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика. 

- Надам се и даље да ће играти, јер какав је то Свесрпски куп без Борца. Звали су ме људи из Србије да питају о чему се ради, рекао сам да имамо проблема и да их не кријемо, али да ће се то ријешити, јер сам оптимиста. Велика ствар је што је покровитељ, предсједник Милорад Додик, на рачун савеза већ уплатио 150.000 марака. Користим прилику да му најискреније захвалим и сигурно је да без њега не бисмо могли организовати овај рукометни спектакл - нагласио је Умичевић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана