Рукометни савез Српске осудио потез навијача БиХ

Г.С.
Рукометни савез Српске осудио потез навијача БиХ

БАЊАЛУКА - Рукометни савез Републике Српске осудио је скандалозан потез навијача БиХ на мечу квалификација за Првенство Европе између рукометаша БиХ и такозваног Косова који је одигран у Тузли.

„БХ Фанатикоси“ су на почетку сусрета раширили транспарент на којем је писало: „Добро дошли играчи независног Косова“, мада је свима јасно да држава БиХ није признала независност јужне српске покрајине.

У саопштењу се наводи:

-Није ово први пут да ти навијачи праве скандале и увијек су ишли са циљем да испровоцирају Србе, без обзира на чињеницу што у репрезентацији БиХ играју и играчи српске националности. Добро је познато да су баш ти „БХ Фанатикоси“ нешто раније на гнусан и изузетно ружан начин прозвали нашег предсједника Маринка Умичевића, човјека који је обављајући дужност предсједника Рукометног савеза БиХ имао велике заслуге што се А селекција БиХ, у два наврата пласирала на Европско првенство. Скандалиозном поруком у тузланском „Мејдану“ само су наставили са својом праксом, односно да само испровоцирају српски народ. Сада се с правом питамо, докле више?- наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана