Рукометни савез Српске: Остаје одлука Надзорног одбора

Д.Д.
Рукометни савез Српске: Остаје одлука Надзорног одбора

БАЊАЛУКА - Рукометни савез Републике Српске одговорио је на саопштење дијела чланова Управног одбора РС БиХ из Федерације у којима се негира одлука Надзорног одбора.

Надзорни одбор РС БиХ поништио је одлуку Управног одбора по којој пет екипа на крају такмичарске 2022/23 напушта такмичење. Осам чланова из Федерације тврди да та одлука Надзорног одбора није легална.

-Управни одбор РС БИХ чини 12 чланова, осам из РС Федерације БИХ и четири из Републике Српске, па одлука потписана без наших чланова је непримјерена и у супротности Статуту РС БИХ. Управни одбор РС БиХ нема никаквих надлежности по питању одлука Надзорног одбора, већ је у обавези евентуално затражити да се о томе изјасни Скупштина РС БиХ- наводи се у саопштењеу

Управни одбор занимљиво није навео одлуку је поништио већ је само прогласио„ дезинформацијом, плод неовлаштеног и ненадлежног представљања„ , У РС Републике Српске истичу да је предсједник Надзорног одбор Андреј Обрадовић легално изабран те да је одлука донијета након изјашњавања чланова.

-Што се тиче спорне одлуке Управног одбора БиХ од 3. августа 2022. године желимо информисати јавност да се одлука о промјени система такмичења може донијети једино на приједлог једног од ентитетских савеза а таквих приједлога није било. Такође позивамо потписнике да покажу да ли су тог датума били уписани у Министарству као чланови Управног одбора и да ли су уопште могли донијети ваљану одлуку. Рукометни савез Републике Српске признаје одлуку Надзорног одбора, те сматра како је и даље на снази систем такмичења у којем из Премијер лиге мушкарци испадају 3 клуба,  а чланове Управног одбора РС БиХ који су потписали саопштење позивамо да своје ставове заштите правним путем, односно на Скупштини, а не да путем средстава информисања позива на непоштивање одлуке органа који врши контролу законитости и статутарности рада УО РСБиХ и чије одлуке Управни одбор не може непримјењивати. Овим путем тражим да се наши чланови УО РСБиХ ограде од овог дописа и да се мора поштовати одлука Надзорног одбора РСБиХ као и одлуке Рукометног савеза Републике Српске. Тражимо да се одржи састанак са представницима РС Федерације БиХ у Бања Луци или Сарајеву те да ми као оснивачи РСБиХ покушамо спасити, ако се ишта може спасити од рукомета у БиХ- додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана