Рукометни савез Републике Српске: Борцу треба помоћи

Д. Драгичевић
Рукометни савез Републике Српске: Борцу треба помоћи

БАЊАЛУКА - Рукометни савез Републике Српске даје пуну подршку Рукометном клубу Борац m:tel након што су се суочили са финанијским проблемом.

 -За нас није изненађење што се руководство одлучило на оставке, јер смо били упознати са тешком ситуацијом у овом трофејном клубу. С тога овом приликом молимо Владу Републике Српске и Град Бањалуку да што хитније реагују и да обезбиједе пријеко потребну финансијску подршку Рукометном клубу Борац m:tel који је локомотива овог спорта, не само у граду на Врбасу већ и у цијелој Републици Српској – истакли су у Савезу.

Додају да је добро познато да се приближава нова сезона, да рукометаше Борца m:tel очекује наступ у Свесрпском купу, потом борба за нове трофеје на нивоу БиХ, као и играње на европској позорници.

-Клуб који у својој витрини, између осталог, има два европска трофеја – Куп шампиона и ИХФ куп, заслужује много већу пажњу и још једном молим надлежне институције да што прије помогну клубу у рјешавању лоше финансијске ситуације како би биле измирене обавезе према играчима, стручном штабу и добављачима. Наравно и ми у Рукометном савезу Републике Српске нудимо се да путем састанака учествујемо у рјешавању новонастале ситуације, а све са циљем да наш Борац настави са радом, да задржи постојећи играчки кадар како би потпуно спремно дочекао нове изазове и да са поносом представља Град Бањалуку и Републику Српску и на међународној сцени, наводи се у саопштењу Рукометног савеза Републике Српске – истакли су у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана