Рукометни савез Републике Српске анализирао јубиларну, 2022.: Никад боља година

Дејан Кондић
Рукометни савез Републике Српске анализирао јубиларну, 2022.: Никад боља година

БАЊАЛУКА - У Рукометном савезу Републике Српске ставили су тачку на минулу годину. Година јубилеја у којој је прослављено 30 година савеза била је успјешна, поручили су из кровне рукометне организације Српске.

Први човјек РС Републике Српске Маринко Умичевић истакао је да је минула година можда и најуспјешнија година од оснивања Савеза, који је од надлежних институција добио 200.000 марака. Та средства су како тврди Умичевић дата клубовима, премијерлигаши, прволигаши Српске добили су по три хиљаде, а друголигаши по двије хиљаде марака.

- Захваљујући средствима које смо добили успјешно смо организовали и завршнице Купа Републике Српске у обје конкуренције, затим Куп Српске за омладинске лиге, у којем је учествовало 108 екипа и то је наш залог за будућност. У Бањалуци ћемо направити Сабор омладинске лиге. Такође, Савез ће заједно с мушким и женским рукометним клубовима Борац од 24. до 30. јуна направити велики рукометни камп у Бањалуци, тачније у дворанама “Борик” и “Центар”, али и на новом стадиону спортских игара који се прави близу просторија РС Републике Српске. На понос нам је и одржавање Свесрпског купа у Требињу и још једном хвала људима из тог града, све је било на највишем нивоу - рекао је Умичевић.

РС Српске стао је иза Милоша Чекића, рукометаша бугојанске Искре који је добијао пријетње због објаве о Дану Републике Српске на друштвеним мрежама те се због тога налази и на “танком леду” у свом клубу.

- Причао сам с људима из Искре. Рекли су ми да ће му дати исписницу, сада причају нешто друго, наводно начелник Бугојна не да, јер им треба у борби за опстанак. Ускоро ће све бити познато и по том питању. Чврсто као Савез стојимо иза Милоша и имаће сву нашу помоћ. Што се тиче наших представника у РС БиХ, ту је рат какав је увијек и био тамо. Тражили смо званичан допис да се поништи одлука према којој испада пет клубова умјесто три, која је незаконита и нелегална, да није у складу с пропозицијама. То треба да се најави годину раније и да је то могуће урадити тек од сљедеће сезоне. Борим се, штитим наше интересе и легитимитет лиге и надам се да ће то бити ријешено на сљедећој сједници Управног одбора - истакао је Умичевић.

Борац спрема мирни протест

Члан Управног одбора РС Републике Српске Владимир Бранковић истакао је задовољство због урађеног у протеклој години. Он је такође најавио нове активности свог клуба у случају борбе за пословни простор.

- Имамо велику подршку од бројних клубова, спортиста из региона, бивших и садашњих рукометаша који нас подржавају. Послали смо допис МУП-у за организацију мирних протеста 23. јануара с почетком у 14.45 часова. Окупљање је планирано код платоа испред Народног позоришта, идемо према Градској управи, ту ћемо изнијети своје захтјеве. Настављамо даље према Окружном суду - рекао је Бранковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана