Рукометни клубови сазнали имена ривала: Леотар први иде у Турску

Дарко Драгичевић
Рукометни клубови сазнали имена ривала: Леотар први иде у Турску

БЕЧ - Тимови из Републике Српске који учествују у европским рукометним куповима сазнали су имена својих противника. Први ће на сцену ступити рукометаши Леотара који ће одмјерити снаге против турског тима Којчегиз.

Требињци ће у првом мечу бити гости 14. септембра, док је реванш седам дана касније. Тренер Драгиша Кораћевић истиче да прави посао тек слиједи. Турски тим  је прошле сезоне елиминисан од белгијског Визеа (31:29, 27:33).

- Можемо да будемо задовољни првим ривалом, као и потенцијалним противником у другој рунди. Турски тим је завршио на петом мјесту у лигашком дијелу, затим је играо разигравање. Сад нам слиједи највећи посао, да што боље упознамо ривала и да се упознамо са њиховим квалитетом. Добра ствар је што утакмице турске лиге имају на нету, а видјећемо колико су мијењали састав. Ипак, прва ствар о којој размишљамо је да се ми што боље спремимо и да квалитетно одрадимо припреме - истакао је Кораћевић. Леотару ће ово бити други наступ у Европи, тако да су успјешно прошли деби  на међународној сцени.

- Сигурно је да ће нам бити лакше јер знамо шта се од нас очекује. Сад смо годину дана искуснији. Ми ћемо се добро спремити. Успјешно смо прошли ватрено крштење и сад имамо добру прилику да наставимо са добрим партијама. Све је на нама, да се што боље спремимо за ове прве мечеве - додао је тренер Леотара.

У случају да Требињци славе у овом двомечу, у другом колу ће на мегдан екипи Тенакс Добеле. Управо тај ривал био је противник Херцеговаца на премијерном  наступу у европским куповима  и Леотар их је успјешно прошао.

Рукометаши Борца чекају противника у другом колу Купа ЕХФ-а. То ће бити побједник двомеча између представника Словеније Јерусалем Ормож и литванског Гранитаса. Бањалучани ће у првом дуелу (19. или 20. октобра) бити домаћини, док ће реванш бити седам дана касније.

“Осице” у комшилуку

Рукометашице Борца ће у другом колу ЕХФ Еврокупа играти против ривала из Хрватске Далматинке Плоче. Њихове ривалке ће имати други наступ у европским такмичењима. Прошле сезоне заустављене су на  старту, када је од њих био бољи представник Србије Железничар Инђија. Први меч ће бити игран у Плочама 5. или 6. октобра, док је реванш седам дана касније у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана