Рукометни клуб Дервента нема буџет за Лигу БиХ

Д.Д.
Рукометни клуб Дервента нема буџет за Лигу БиХ

ДЕРВЕНТА -Управни одбор Рукометног клуба Дервента није прихватио специјалну позивницу коју су добили од Рукометног савеза Републике Српске да као трећепласирани тим Прве лиге Републике Српске учествује у Премијер лиги у новој сезони.

-Клуб тренутно нема буџет и финансијска средства који би дозволио да позитивно одговоримо на овај позив и поново играмо у Премијер лиги БиХ. Буџет са којим располажемо, усљед свих поскупљења и повећања трошкова такмичења, без помоћи спонзора не дозвољава коректан наступ ни у Првој лиги Републике Српске”, наводе из Рукометног клуба.

Из клуба поручују да су тренутно ангажовани на проналаску додатних спонзора, како би се створила финансијска конструкцију за такмичење свих категорија у предстојећој сезони.

-Играчки кадар првог тима остаје скоро непромијењен у односу на прошлу сезону, изузев одлазака играча који су због приватних обавеза напустили клуб. Домаћи играчи чиниће преко деведесет одсто играчког кадра, а тренер остаје Милорад Бјелошевић. Као и сваке године, неколико чланова млађих категорија биће прикључено тренинзима првог тима гдје ће имати прилику да још више напредују и постану првотимци”, истакли су из дервентског прволигаша.

Бјелошевић ће прозивку екипе извршити 14. августа, а почетком септембра учествоваће на турниру у Градишци који су прошле године Дервенћани освојили. Рукометни клуб ће 26. августа бити организатор турнира у мини рукомету, гдје ће најмлађи чланови показати своје вјештине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана